Per-Mathias Høgmo (61) blir som ventet trener for Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

Han leder sin første treningsøkt med laget mandag. Den svenske avisa Aftonbladet meldte allerede onsdag denne uka at Høgmo kom til å bli ansatt i klubben fra Göteborg.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

– Det er en spennende klubb med mange kvaliteter. Møtet med ledelsen ga meg et solid inntrykk. De er utviklingsorientert med mot og ambisjoner. Dette er verdier jeg liker, og det ga meg stor motivasjon for oppdraget, sier Høgmo, som sist trente Fredrikstad i 2. divisjon (2017-18).

- Stor respekt for ligaen

Til Aftonbladet sier trenerveteranen at man lar seg imponere av Allsvenskan i Norge.

- Det er en kul liga. Jeg haddde en god samtale med Åge Hareide som har vært i Sverige og Malmö, og han sier det samme. Vi har stor respekt for Allsvenskan, uttaler Høgmo.

Norges tidligere landslagssjef for både herre- og kvinnelandslaget har vært klubbtrener med suksess i Sverige tidligere. 61-åringen fra Gratangen var trener for stockholmsklubben Djurgården i 2013-sesongen.

Seinere samme år ble Høgmo tilbudt jobben som erstatter for Egil «​Drillo» Olsen, og tiltrådte som ny sjef for Norges herrelandslag den høsten.

I Häcken får Høgmo med seg engelskmannen Martin Foyston (38) i trenerteamet.

De jobbet også sammen både da Høgmo trente Djurgården og da han ledet det Norge fra 2013 til 2016.

Les også: Drillo trodde knapt det han fikk se i EMs åpningskamp: - Uforståelig

Helt i bånn

Häcken har startet 2021-sesongen langt under forventingene og ligger helt sist på tabellen. Bare seks poeng og én seier er rasket sammen på de åtte første spillerundene.

Blant spillerne Høgmo får ansvaret for i Häcken er tidligere Sarpsborg-profil Tobias Heintz (22), den mangeårige Sverige-backen og England-proffen Martin Olsson (33) og Finlands EM-spiller Joona Toivio (33), kjent i Norge for sin fortid i Molde.

Norges tidligere landslagsspiss Alexander Søderlund (33) spilte for Häcken i 2020-sesongen, og ble da delt toppscorer i klubben med åtte mål i serien. Haugesunderen ble likevel solgt videre til Caykur Rizespor i Tyrkia i slutten av januar.

Salget skjedde bare noen uker etter at Häcken bestemte seg for å kjøpe fri den tidligere innlånte spissen Alexander Jeremejeff (27) fra tyske Dynamo Dresden.