*Nettavisen* Sport.

Perfekt match

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre som trener og Vidar Hop som kusk er en god kombinasjon, og på Bjerke i kveld får den konstellasjonen vår tillit.

06.11.13 11:47

Etter en strålende søndag og en like strålende mandag med nesten 400 000 kroner innspilt, ble det en mager tirsdag forr Nettavisens travtips. Vi må bare beklage at det ikke svingte av tipsene verken til Bjerkes lunsjkjøring, til Forus kveldstrav eller til V64-løpene på Bollnäs. Sånn er det i dette gamet, selv ikke Nettavisen har funnet formelen for å trykke penger og heldigvis er det nye muligheter hver eneste dag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Onsdag er det galopp og V4 fra Täby galoppbane i Stockholm, det er i særklasse den galoppbanen der Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen har truffet best dette halvåret. Det samme kan sies om Charlottenlund i Danmark der Nettavisens danske travekspert Carsten Rabjerg hittil har hanket i de største gevinstene. Charlottenlund byr på internasjonal ettermiddagsV5, men til disse løpene er det kun muligheter til å kjøpe andeler på Eksperten. Til kvelden overtar Bjerke showet, og vi byr på en banker allerede i V65-1.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

HTML EMBED

Vi tror på tet og slutt
I et stayerløp for varmblodshester i V65-1, har vi kanontro på at 5 Bruno Di Quattro sitter tidlig i tet, og med løp i kroppen etter litt pause, tror vi han leder rundt om i kveld. 5-åringen til Frode Hamre står i springspor, og ny kusk Vidar Hop misser aldri starten (vi blir overrasket hvis ikke han prikker teten).

Vel i tet, kan vi ikke helt se for oss at han taper dette løpet, og vi bankerspiller med god tro. Broadway Hall-sønnen leverte en fin debut for Frode Hamre til tredje på 15.6 full vei sist, og han ventes ytterligere forbedret til i kveld. Det vil også bli gjort noen justeringer til i kveld, som treneren tror vil slå positivt ut.

Det ble litt feil i fra et dårlig spor i den siste starten (fikk rygger som ikke gikk fremover ned den siste langsiden), men han avsluttet solid via sporen til slutt der. Bunnsolid ved triumfen på 15.6 over aktuell distanse i sitt siste løp i Sverige, og vi har kanontro på at Vidar Hop styrer begivenhetene fra start til mål i kveld.

Vi synes 1 Alejandro Hall ble litt "avkledd" ved å ikke kunne gå i nærkamp med relativt enkle Hot Gun i den nest siste starten, og vi tror Frode Hamre sikter seg inn på ryggen på vår banker, for siden å haike med til sølv. Vi synes både 2 Super Com og 4 Rafolo står litt tøft inne i løpet, og vi tror ikke de rår på vår banker.

Vår rangering V65-1: A: 5 B: 1-4-2 C: 7-11-12-6-8-10 D: 3-9

En herlig duell
I et flott varmblodsløp i den fjerde avdelingen kommer to steingode hester i grunnlaget sitt til start, men hvem som er best av 4 Punkt Ett og 10 Hope And Love er vi slett ikke sikre på (vi krysser begge på alle bonger). Førstnevnte har vunnet syv løp så langt i år, og hun har tjent over 250 000 kroner i år.

Punkt Ett var steingod til seier på 14.3 full vei i et V75-løp i den nest siste starten, og i den siste starten var det trolig en sikker seier som gikk fløyten på galopp ut i oppløpet. Hun sitter trolig tidlig i tet i kveld, og da tror vi hun kan gi favoritten en match. Sistnevnte er dog fryktelig god, og hun jakter årets sjette triumf i kveld.

Dette er snakk om en hest langt utenom det vanlige, og i den siste starten var hun overdådig god, ved triumfen på 12.8 over en sprint. Det skulle nesten ikke være mulig å vinne det løpet med den reisen 4-årshoppa fikk den dagen (blytung reise i 11-fart), men det gjorde hun og selv om slike løp kan sitte litt i, har hoppa fått ladet batteriene litt nå.

Vår rangering V65-4: A: 10-4 B: 11-1 C: 3-6-12-2-9-8

V65-2, 2140 meter voltestart
Det er dunkel form på favoritten 7 Vestpol Dronninga i den andre avdelingen, og da tyr vi til veldig bred gardering. Det er dog ingen tvil om at 5-årshoppa legger dette feltet på rygg på sitt beste, men etter den svært svake innsatsen sist (ga seg fullstendig til slutt der), må vi nesten gardere i kveld.

Vestpol Dronninga galopperte vekk seieren i et kvalifiseringsløp til DNT`s 5-årsløp for hopper i den nest siste starten, og før det vant hun tre strake triumfer. Således intet å utsette på kapasiteten, men den siste innsatsen gjør oss som nevnt betenkte.

Lite spilt med kun 3 % av innsatsene på seg er 8 Tun Tora, og det er spennende. Det ble litt feil for 6-årshoppa i debuten for ny trener Erik Killingmo i den siste starten, men hun hadde trent fint i forkant av de løpet. Ny kusk Kai Johansen opp i kveld er spennende nok, og vi synes hun bør vurderes tidlig. Lite spilt er også 11 Sjefsanna (6%), men vi tror hoppa til Petter Glittum duger langt i dette løpet. Hun er matchet i tøffe lag nå på slutten (uplassert på fine 29.3 full vei sist), og vi synes det er litt enklere i mot i kveld.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 3 Eos Marinka (seiersaktuell feilfritt), mens formen er fin på 1 Vetla Stjerna (tok en fortjent seier sist). Litt bedre en raden er 9 Frøken Fræken, og hun krysses tidlig.

Vår rangering V65-2: A: 7 B: 8-11-3-1-9 C: 2-12-5-10

V65-3, 2100 meter autostart
Et litt småskummelt varmblodsløp i lavt grunnlag venter oss i V65-3, og vi anbefaler veldig bred gardering. Vi tror 5 Delamain kan sitte tidlig i tet (får trolig overta føringen fra hester som skal ha en rygg å gå i), og da skal han i så fall tilmåles solide vinnersjanser. Formen er fin, og vi synes han skal være favoritt. Han fikk tredje på 17.9 full vei bak to gode hester i den siste starten, og da gikk han en fin siste 700 fra køplass underveis.

Best på kapasitet er muligens favoritten 7 Black November (gått 15.8 full vei som best), men formen på 4-åringen etter litt pause er uviss. Sporet er heller gull for ham i kveld, men han må selvsagt krysses.

Falt som tung favoritt sist gjorde 12 Bungee Jumper (ga seg enkelt fra "dødens"), men tilbake i slag, skal han være tidlig aktuell i dette løpet (han så fin ut i to seiersløp forut for den siste starten). Både 3 Shoguns Crispie (Solberg opp igjen) og 4 Master And Commander (under utvikling) står pent til, og de krysses tidlig.

Vår rangering V65-3: A: 5 B: 7-12-3-4 C: 2-11-1-8-10-6

V65-5, 2100 meter autostart
Et ganske fint kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag støter vi på i den femte avdelingen, og vi synes tre hester skiller seg klart ut. En naturlig favoritt skal 6 Holterjerven være snakk om, og i kveld jakter den seiersvante 5-åringen årets syvende triumf. Han sitter trolig tidlig i tet, og da skal vinnersjansen være solide. Han har vunnet tre av fem siste startene, og sist vant han sprettlett på enkle 29.6 over en sprint.

Holterjerven støter dog på noen tøffe konkurrenter i kveld, og vi synes både 4 Juniorprinsen og 11 Dag er snakk om sterke motbud. Førstnevnte var tapper fra "dødens" til sølv på 25.6 over en sprint sist, og full vei er en fordel.

Sistnevnte har funnet en voldsom formtopp i høst (vunnet tre strake triumfer), og han kan komme fint igjennom i fra sitt bakspor, med fine rygger i fra start. Det kan ligge an til en duell mellom Juniorprinsen og Holterjerven underveis, og da kan Per O. Midtfjeld bak tredjevalget 11 Dag, skumme fløten til slutt i kveld.

Vår rangering V65-6: A: 6 B: 4-11 C: 10-1-9-8-12-2-3 D: 7-5

V65-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for den nest høyeste klassen for varmblodshestene avslutter denne V65-rebusen, og vi synes det er stor klasseforskjell på hestene. Vi finner maks fire vinnerkandidater, men to hester fra suksesstrener Frode Hamre er forgrunnsfigurene. 1 Anthony Boko står perfekt til, og han kan lede rundt om.

6-åringen gikk et strålende løp til sølv på 12.3 over aktuell distanse fra "dødens" i den siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld, blir han slett ikke lett å slå. Vi trodde han skulle bli et lett bytte for Remee La Marc sist slik løpet utviklet seg (sistnevnte fikk det perfekte løpet), men han solgte seg dyrt til slutt der.

Revenue-sønnen kan være litt variabel (sliter til tider med aksjonen), og da føler vi oss ikke helt trygge på favoritten. En hest som 11 Dacke Håleryd er uansett ikke snakk om noen kastekjepp, og sistnevnte har vært god i hele år. Han sprintvant på 11.3 i den femte siste starten, og han var god fra "dødens" sist.

Det kreves litt tempo på løpet for at Dacke Håleryd skal kunne rekke frem til seier, men det blir som regel litt fart i disse løpene. En spennende start i regi Erik Killingmo gjør 6 Attorney Hanover, og han rapporeteres å trene bra. Formen er fin på 2 Magiccarpetride (sprinter på 12-tallet hver gang), og sporet er fint.

Vår rangering V65-6: A: 1 B: 11-6-2 C: 7-4-10-5-8 D: 9-12-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.