RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB scanpix

Perfekt OL-start for curlinggutta

Sist oppdatert:
Thomas Ulsrud og co. gjorde jobben i åpningskampen.

Det norske curlinglandslaget beseiret USA da de kostet i gang årets OL-turnering i Sotsji mandag.

Norge tok føringen i oppgjøret allerede i første spilleomgang som ble vunnet med 2-0.

USA reduserte halvparten av ledelsen i den neste omgangen, men fikk en ny strek i regningen med norsk 3-0-seier i omgang tre.

Derfra og ut kontrollerte Thomas Ulsruds mannskap duellen mot amerikanerne, som kvalifiserte seg for OL som siste nasjon tidligere i vinter.

Med én omgang igjen ledet Norge 7-4. USA og skip John Schuster valgte likevel å forsøke i omgang ti, selv om de lå under med tre poeng og ikke hadde sistestein.

Poengløs sisteomgang
Før Ulsrud skulle i aksjon i siste omgang var boet helt tomt for steiner, og amerikanerne ga opp.

Christoffer Svae og Torger Nergård hadde høy treffprosent med steinene sine. Toer Svae endte med 91 prosent treff i statistikkene, mens treer og viseskip Nergård fulgte opp med 88 prosent og flere sterke «takouts».

- Jeg synes spesielt Christoffer var ganske god i dag, og det samme med Torger. Thomas misset på et par dobbeltforsøk, men det var vel alt vi kunne utsette noe på. Vi fikk denne kampen litt gratis. John Schuster var ikke i form. Men fortsetter vi sånn, så blir det flere seirer, sa TV 2s ekspertkommentator Sander Rølvåg om Norges innsats i første test.

Sjekk fullstendig statistikk fra kampen her

Gullfavoritten tapte
I en annen kamp mandag kveld tapte Canada, den definitivt største favoritten curlinggullet i herreklassen, overraskende 4-5 for europamester Sveits.

Sveits og skip Sven Michel slo Norge i EM-finalen i Stavanger før jul.

Canada-skip Brad Jacobs hadde sjansen til å utligne sveitsernes ledelse på to poeng i siste omgang, men klarte bare å sette ett poeng.

Dermed gikk forhåndsfavoritten på et nederlag allerede i sin andre kamp, etter også å ha slitt innledningsvis mot Tyskland tidligere mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere