Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt OL-start for curlinggutta

Thomas Ulsrud og co. gjorde jobben i åpningskampen.

Det norske curlinglandslaget beseiret USA da de kostet i gang årets OL-turnering i Sotsji mandag.

Norge tok føringen i oppgjøret allerede i første spilleomgang som ble vunnet med 2-0.

USA reduserte halvparten av ledelsen i den neste omgangen, men fikk en ny strek i regningen med norsk 3-0-seier i omgang tre.

Derfra og ut kontrollerte Thomas Ulsruds mannskap duellen mot amerikanerne, som kvalifiserte seg for OL som siste nasjon tidligere i vinter.

Med én omgang igjen ledet Norge 7-4. USA og skip John Schuster valgte likevel å forsøke i omgang ti, selv om de lå under med tre poeng og ikke hadde sistestein.

Poengløs sisteomgang
Før Ulsrud skulle i aksjon i siste omgang var boet helt tomt for steiner, og amerikanerne ga opp.

Christoffer Svae og Torger Nergård hadde høy treffprosent med steinene sine. Toer Svae endte med 91 prosent treff i statistikkene, mens treer og viseskip Nergård fulgte opp med 88 prosent og flere sterke «takouts».

- Jeg synes spesielt Christoffer var ganske god i dag, og det samme med Torger. Thomas misset på et par dobbeltforsøk, men det var vel alt vi kunne utsette noe på. Vi fikk denne kampen litt gratis. John Schuster var ikke i form. Men fortsetter vi sånn, så blir det flere seirer, sa TV 2s ekspertkommentator Sander Rølvåg om Norges innsats i første test.

Sjekk fullstendig statistikk fra kampen her

Gullfavoritten tapte
I en annen kamp mandag kveld tapte Canada, den definitivt største favoritten curlinggullet i herreklassen, overraskende 4-5 for europamester Sveits.

Sveits og skip Sven Michel slo Norge i EM-finalen i Stavanger før jul.

Canada-skip Brad Jacobs hadde sjansen til å utligne sveitsernes ledelse på to poeng i siste omgang, men klarte bare å sette ett poeng.

Dermed gikk forhåndsfavoritten på et nederlag allerede i sin andre kamp, etter også å ha slitt innledningsvis mot Tyskland tidligere mandag.

Kommentarer til denne saken