Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt start for Norge i håndball-VM - slo Tunisia

De norske håndballgutta imponerte. Det gjorde imidlertid ikke TV-produksjonen.

TUNISIA - NORGE 24-34:

De norske håndballgutta hadde få problemer med å ta seg av Tunisia i åpningskampen av VM fredag kveld. Christian Berges gutter hadde god kontroll gjennom kampen og fikk en perfekt start på mesterskapet.

Magnus Jøndal ble norsk toppscorer med ni fulltreffere, i en kamp der keeper Torbjørn Bergerud også viste meget gode takter for Norge.

For de som fulgte kampen via TV-skjermen gikk det imidlertid ikke like glatt, og noen av produsentens grep falt ikke helt i smak hos folk.

- Merkelig avgjørelse

TV 3-kommentator Daniel Høglund var blant dem som reagerte på produksjonen under timeoutene. Det er nemlig ikke TV 3 som produserer selve kampene under mesterskapet i Tyskland og Danmark.

Vanligvis har det vært slik at produsenten har vist én timeout i sin helhet direkte, før de deretter har vist timeouten til det andre laget i opptak like etter. Slik blir det ikke i dette mesterskapet, ifølge Høglund.

- Det er mye vi kommer til å glipp av i timeouten. De kommer først til å vise en halv timeout, for så å vise siste halvdel av den andre timeouten. I dette mesterskapet vil vi rett og slett ikke få med oss hele timeouten. Det er noe de har bestemt de som produserer dette her, og det er en litt merkelig avgjørelse, sa Høglund underveis i fredagens kamp.

Det at resultatoversikten var flyttet nederst på skjermen, i stedet for oppe i venstre hjørne slik mange er vant med, ble også lagt godt merke til.

Jøndal i storform

Det åpnet ganske jevnt mellom de to lagene fredag og etter ni minutter var stillingen 5-5, men så viste de norske gutta et ekstra gir.

Anført av en strålende Magnus Jøndal skaffet Norge seg en luke på motstanderen. Etter halvspilt første omgang sto det 11-6 til Norge.

Jøndal ble toppscorer for det norske laget i første omgang med seks fulltreffere. Eivind Tangen og sander Sagosen bidro med tre mål hver.

Tunisia satte etter hvert frimerke på Sagosen, noe som ga resultater og 20 minutter ut i omgangen var det igjen kontakt på 13-10.

Da valgte Christian Berge å ta timeout.

DE siste minuttene før pause dro Norge litt ifra igjen og da signalet lød for halv tid, hadde tremålsledelsen blitt til en ledelse på fem mål.

Norge ledet med 18-13 etter den første halvtimen.

Nådestøtet

Kampen var likevel langt fra avgjort og etter pause fikk Tunisia på ny kontakt, selv om Norge hele veien holdt seg noen mål foran.

15 minutter ut i andre omgang var Norge igjen bare tre mål foran på stillingen 25-22, men da det så ut til å bli spenning, giret det norske laget opp igjen på ny. Scoringer av Sagosen, Myrhol, Gøran Johannessen og Myrhol igjen sørget for sjumålsledelse og Tunisia tok timeout.

Dette nådestøtet klarte motstanderen aldri å svare på og og dermed fikk Norge en perfekt start på håndball-VM med seier og to poeng.

Til slutt ble det norsk seier med solide ti måls margin.

Les også

Raser mot utvidelse av håndball-VM

Kommentarer til denne saken