RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt VM-oppkjøring for Bjørgen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Har ikke lenger måleinstrumenter på kroppen.

Seiser Alm, Italia (NTB): Onsdag la Bjørgen (32) ut på nok en treningstur i eventyrlige omgivelser 1900 meter over havet. Solskinn, minus åtte grader, 15 centimeter nysnø og fjelltopper på opp til 3200 meter rammet inn økten.

Langrennsstjernen har ikke lenger måleinstrumenter på kroppen slik tilfellet var kort etter den ubehagelige opplevelsen i desember.

- Hun har opptaksutstyr tilgjengelig dersom det skulle dukke opp et nytt anfall. Det er noe prakk å gå med dette på seg hele tiden. Det er ikke noe som tyder på at dette vil skje igjen, men vi kan heller ikke utelukke noe. I prinsipp kan Marit gå hele resten av livet uten å få et nytt anfall, sier Hans Petter Stokke til NTB.

Han er tidligere landslagslege i langrenn og følger fortsatt opp Bjørgen medisinsk.

Sterkt
Mange mennesker som rammes av uvanlig hjerterytme, blir redde og kan i lang tid oppleve en form for angst og uro.

Bjørgen tok det hele forbausende kontrollert.

- Marit er en rolig jente med beina på bakken. Men det er godt gjort måten hun håndterte hele situasjonen på. Jeg ser jo mange i jobben min som opplever omtrent samme ting og takler det annerledes.

Stokke vil ikke si noe om Bjørgen kan delta i VM dersom hun opplever en ny ukontrollert pulsøkning.

Hun ble ilagt startforbud og gikk glipp av Tour de Ski.

- Vi har ikke funnet noe tegn på sykdom og vet heller ikke om det var hjerteflimmer eller hjerterytmeforstyrrelser hun ble rammet av, sier Stokke.

Drøm
Langrennsløperne fyller på lagrene av røde blodlegemer flere ganger i året. Bjørgen er inne i siste høydeopphold før Val di Fiemme-VM. Samme sted slo hun gjennom med sprintgull i 2003-mesterskapet.

Etter sykdomspausen ved juletider kom Bjørgen råsterkt tilbake. Hun kan fort vekk bli VM-dronning nok en gang, akkurat som i Oberstdorf (2005) og i Oslo for snart to år siden.

Torsdag skal Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug ha pressekonferanser i Seiser Alm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere