RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt VM-start for Norge

Foto: TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
JORDAL AMFI (TV 2 Nettavisen): Patrick Thoresen fløy rundt som en virvelvind og sørget for kaos, utvisninger og mål da Norge slo Nederland hele 8-0.

NORGE - NEDERLAND 8-0 (2-0, 1-0, 5-0): Thoresen viste litt av hva han har å by på da Nederland ble banket solid på 2. påskedag. Sammen med rekkekameratene Øystein Olsen og Tore Vikingstad satte han tonen fra første skift.

- Jeg følte det gikk bra. Vi skapte mye sjanser, men fikk ikke uttelling i starten. Men det var moro å starte VM med en 8-0-seier, sa Patrick Thoresen til TV 2 Nettavisen etter storseieren.

Thoresen i siget
Thoresen kriget, fintet og herjet med Nederlands forsvar og kom til en god sjanse 7.20 inn i første periode. 26 sekunder senere tvang han frem en utvisning.

Det takker nok Lars-Peder Nagel for. TV 2 Nettavisens hockeyspaltist sendte Norge i ledelsen med et flott og frekt solomål i det påfølgende overtallsspillet.

- Det var bare å kjøre på. Backen var litt sein og jeg hadde bra fart og fikk lurt den inn. Det var deilig å score, konstaterte Nagel etter matchen.

To minutter senere lekte Thoresen seg igjen med svimle nederlendere og Norge fikk et nytt powerplay.

Det endte med 2-0. Jonas Andersen scoret to sekunder etter at Nederlands utviste spiller kom tilbake på isen. Sarpa-spilleren skjøt et smart håndleddsskudd gjennom Tommy Marthinsen og forbi en dekket keeper.

3-0 ordnet Thoresen helt på egenhånd.

Dribleraid
20-åringen driblet seg tvers gjennom de oransjes sone, og la pucken tilbake til Jarl Espen Ygranes. Vålerenga-backens skudd styrte Thoresen i mål til en fortjent 3-0-ledelse.

Kampen var over. Thoresen kunne slappe av. Det fikk ikke Nederland lov til.

Norge scoret fem mål i tredje periode, og vant til slutt 8-0. Tommy Marthinsen og Martin Knold scoret to ganger hver i tredje periode. Det åttende målet sørget Øystein Olsen for. Marthinsen ble for øvrig kåret til Norges beste spiller.

- På slutten tror jeg de var så slitne at de ikke visste om de var i Norge eller Nederland, sa Thoresen med et glis om munnen.

Per-Åge Skrøder stod over kampen på grunn av en smell i kneet, ferskt SM-gull og tøft kampprogram. HV71-stjernen kunne uansett ikke spilt, fordi påsketrafikken hindret ham i å komme tidsnok til å bli registrert til kampen.

- Det er ingen fare med meg, jeg spiller i morgen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nagel og Wiberg usikre
Lars-Peder Nagel og keeper Joakim Wiberg forlot kampen etter andre periode. Nagel, en av Norges beste mot Nederland, fikk en lett hjernerystelse. Wiberg pådro seg en strekk i hoften. Det er usikkert om de spiller mot Storbritannia tirsdag.

Både Norge og Hviterussland, som slo Belgia 10-0, har dermed fått den starten de har ønsket og krevde. Norge spiller kamp igjen allerede tirsdag. Også den spilles i Jordal Amfi 19.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere