Perfekte forberedelser for Norge

Landslagstrener Åge Steen er strålende fornøyd med oppladningen til det nært forestående VM i USA. - Ingen nasjon skal få ta oss på forberedelsene, sier han.

08.09.03 16:21

Norge reiser til USA med mål om å ta gull. Skulle det ikke lykkes, vil ikke Steen kunne skylde på verken egne forberedelser eller manglende kunnskap om motstanderne.

- Oppholdet på Hankø har gitt oss en rakettstart på oppkjøringen. Når vi spiller EM-kvalifisering mot Danmark torsdag, vil vi ha hatt 11 treningsøkter, med fotball, løping, kondisjon, styrke, sykling, svømming. Når VM starter skal vi være maksimalt forberedt og helt oppdatert på hva vi kommer til å møte. Det er ikke noe som tilsier at vi ikke kan gå hele veien, sier Steen til NTB.

Ikke favoritter
- Samtidig vet vi at vi ikke vil være våre sterkeste motstandere overlegne. Det venter flere marginale kamper der vi i utgangspunktet ikke vil være favoritt, men det passer oss egentlig bra.

Siden torsdag har 22 spillere vært samlet i treningsleir i idylliske omgivelser på Hankø. Søndag kveld fikk Karin Bredland fra Røa og Leni Larsen Kaurin fra Asker den tunge beskjeden om at de ikke får være med til USA.

- Jeg er glad for at jeg tok ut 22 spillere, for det har vært mulig å spille med to fulle lag på trening. Det har vært veldig god kvalitet, og ingen fortjente å ryke ut, men dessverre kan vi bare ta med 20 spillere til VM, sier landslagssjefen.

- Det er en veldig fin blanding mellom rutine og unge, spennende spillere. Vi har gode kontinuitetsbærere med veldig mye erfaring fra mesterskap, en kompetanse som er både unik og viktig å ha med seg, sier Steen, som har utpekt Dagny Mellgren til norsk lagkaptein i VM.

Norge reiser til USA søndag og møter Frankrike i sin første VM-kamp 20. september.

Troppen:

Keepere: Ingrid Hjelmseth (Trondheims-Ørn), Bente Nordby (Kolbotn).

Forsvarsspillere: Marit Fiane Christensen (Asker), Gunhild B. Følstad (Trondheims-Ørn), Monica Knudsen (Asker), Marianne Paulsen (Arna-Bjørnar), Brit Sandaune (Trondheims-Ørn), Ane Stangeland (Klepp), Anne Tønnessen (Klepp).

Midtbanespillere/spisser: Kristine Edner (Røa), Ingrid Camilla Fosse Sæthre (Arna-Bjørnar), Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Lise Klaveness (Asker), Unni Lehn (Carolina Courage), Dagny Mellgren (Boston Breakers), Marianne Pettersen (Asker), Anita Rapp (New York Power), Hege Riise (Carolina Courage), Trine Rønning (Kolbotn), Linda Ørmen (Asker).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.