KROATIA - TSJEKKIA 1-1:

Patrick Schick sendte Tsjekkia i ledelsen før pause, men rett etter hvilen sørget Ivan Perisic for at lagene må ta til takke med ett poeng hver.

Resultatet gjør at Tsjekkia har fire poeng før den siste gruppespillskampen, mens Kroatia kun står med ett og må slå Skottland når de møtes på tirsdag for å ha mulighet til å avansere fra gruppespillet.

– Det er en bitter smak etter denne kampen siden vi ikke vant. Vi kom inn i kampen dårlig organisert, men vi så bedre ut i annen omgang. Vi scoret det målet og vi kunne scoret flere, sier Kroatia-stjerne Luka Modric etter kampen.

– Nå må vi slå Skottland for å gå videre, fastslår Real Madrid-spilleren.

- Veldig overraskende

Det var Tsjekkia som var farligst frempå innledningsvis, og etter 35 minutter skulle kampens første scoring komme etter det som ved første øyekast så ut som en vanlig duell på en corner.

Reprisen viste imidlertid at Dejan Lovren med albuen traff Schick i ansiktet, som gikk ned for telling. Dommer Carlos del Cerro fikk ikke med seg hendelsen, men etter en VAR-sjekk valgte spanjolen å peke på ellevemeteren.

Der gikk Schick selv selvsikkert frem og sendte Tsjekkia i ledelsen.

Ante Rebic fikk umiddelbart en gigantisk mulighet til å utligne, men fra kort hold ute til venstre sleivet AC Milan-stjernen og skjøt ballen langt opp på tribunen.

Det var det nærmeste kroatene kom før hvilen, og NRK-kommentatorene Carl-Erik Torp og Thomas Lerdahl lot seg ikke imponere nevneverdig av det de så.

- Det er veldig overraskende at ballen har vært mest på Kroatias banehalvdel, det hadde jeg absolutt ikke trodd. Trodde at Modric skulle styre det her mer, sa Torp like før pause.

- Det har vært et Kroatia som har skuffet her med mye mindre ballbesittelse enn det vi hadde trodd, sa Lerdahl da lagene inn til pause.

Utligning

Rett etter hvilen slo imidlertid Kroatia umiddelbart tilbake. Fra ute til venstre banket Perisic ballen opp i motsatt vinkel og sørget for balanse i regnskapet.

Etter utligningen viste de kroatiske spillerne bedre takter enn i den første omgangen, og etter 73 minutter var Nikola Vlasic nær da han 12-13 meter banket ballen noen få centimetere over tverrliggeren.

Nærmere kom verken Kroatia eller Tsjekkia, og dermed endte det 1-1.