Real Madrid-Athletic Bilbao 2-0 (1-0):

Seieren gjør at Real Madrid nå har vunnet 12 supercuptitler. Det er bare en mindre enn Barcelona, som har flest med 13. Sist sesong kom ikke Madrid-klubben engang til finalen, der Bilbao slo Barcelona 3-2 etter ekstraomganger. Året før vant Real Madrid på straffer over Atletico Madrid.

Mange har stilt seg kritiske til at den spanske supercupen også i år ble lagt til Saudi-Arabia, men Real Madrid nyttet sjansen til å sikre et nytt trofé til premieskapet.

Kremscoring

Luka Modric åpnet scoringsballet på King Abdullah Sports City i Jeddah i Saudi-Arabia etter 38 minutter. Rodrygo dro seg inn i banen og fant kroaten, som plasserte ballen lekkert i mål fra 16-17 meter.

Modric er nemlig den eldste til å score i en supercupfinale med sine 36 år og 127 dager.

Fire minutter ut i den andre omgangen fikk Real Madrid straffe. Karim Benzema skjøt fra 16 meter, men skuddforsøket gikk opp i armen på Yeray Alvarez. Etter en VAR-sjekk ble det blåst straffe.

Rødt kort, men straffebom

Benzema tok straffen selv og la ballen kontant i høyre hjørne. Scoringen var franskmannens fjerde på de tre siste kampene.

I sluttminuttene ble Real Madrid-stopper Eder Militao utvist da han brukte armen for å hindre at Raul Garcias hodestøt gikk i mål. Raul Garcia tok selv straffesparket, men Thibaut Courtois reddet på akrobatisk vis med foten etter å ha kastet seg feil vei. Dermed endte det 2-0.