Gå til sidens hovedinnhold

«Perry» ferdig i Östersund etter sesongen

Per Joar Hansen blir ikke med videre som Östersund-trener etter nedrykket fra Allsvenskan. Trønderen leder lagets to siste kamper i år.

Östersund og Hansen er enige om avbryte samarbeidet etter sesongen, opplyser klubben.

– Dialogen med klubben har vært god, men vi er enige om at det beste er å gå hver til sitt. Det har vært en fin tid her, og vi har jobbet hardt for å berge plassen, sier Hansen.

Han tok treneransvaret i starten av september i håp om å redde det svenske laget fra nedrykk, men klarte det ikke. Kontrakten hans varer ut sesongen og blir ikke forlenget.

– Per Joar kom inn med god energi og har vært profesjonell i tiden sin her. Han har jobbet enormt hardt for klubbens beste på og utenfor banen. Vi vil takke ham for tiden hans her og ønsker ham lykke til i fremtiden, sier sportssjef Adil Kizil.

Med Hansen som trener har ÖFK vunnet én kamp, spilt uavgjort to ganger og tapt åtte kamper.

Östersund ligger sist i Allsvenskan, men kan passere nedrykkskollega Örebro. Hansens menn møter IFK Göteborg søndag før sesongen avsluttes hjemme mot Degersfors 4. desember.

Hansens forrige jobb var som assistenttrener for Norge under Lars Lagerbäck. «Perry» har tidligere trent blant andre Rosenborg, Aalesund og Ranheim, og han har vært innom GIF Sundsvall i Sverige i to perioder som trener. Hansen var dessuten i Umeå som spiller.

(©NTB)