RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perus fotballpresident pågrepet og fengslet


Perus fotballpresident Edwin Oviedo mistenkes for å ha bestukket dommere og ble torsdag arrestert. Fra før er han mistenkt for å ha beordret to drap i 2012 og 2015. Foto: Fernando Sangama / AP / NTB scanpix
Perus fotballpresident Edwin Oviedo mistenkes for å ha bestukket dommere og ble torsdag arrestert. Fra før er han mistenkt for å ha beordret to drap i 2012 og 2015. Foto: Fernando Sangama / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Perus fotballpresident Edwin Oviedo ble torsdag pågrepet, mistenkt for å være involvert i et «korrupt nettverk» med forretningsfolk og dommere.

Presidenten ble pågrepet i sitt hjem i hovedstaden Liba tidlig torsdag morgen lokal tid, opplyser aktor Jorge Chávez og tilføyer at det er sannsynlig at flere vil bli arrestert.

47 år gamle Oviedo mistenkes for å ha bestukket dommere ved å gi dem billetter til VM, hvor Peru klarte å kvalifisere seg for første gang på 36 år. Han er foreløpig fengslet i 15 dager.

Politiet ønsker også tilgang til fotballforbundets lokaler.

Statsadvokaten i Lima utstedte i november en arrestordre i en annen sak hvor Oviedo er mistenkt for å ha beordret to drap på fagforeningsledere i sukkerindustrien, ett i 2012 og det andre i 2015. Det er ventet at retten snarlig vil ta stilling til arrestordren.

Flere har tatt til ordet for at Oviedo skal trå til side mens han etterforskes, noe presidenten selv nektet å gjøre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere