Chelsea har et knalltøft utgangspunkt når de reiser til Bernabeu for å kjempe om en plass i semifinalen i Champions League.

London-laget tapte det første oppgjøret 3-1, og er dermed nødt til å slå Real Madrid med minst to mål tirsdag kveld om de skal ha mulighet for avansement.

Viasats fotballekspert Petter Veland er klar på at Real Madrid er skyhøye favoritter, men utelukker allikevel ikke at Chelsea kan snu det.

LES OGSÅ: Roper varsku etter Glimt-nyhetene: - Det er fullstendig krise

- Lag har klart det Chelsea skal klare i kveld før. Men så klart, for hvert argument man har for at Chelsea skal klare det, så finnes det flere for Real, sier Veland til Nettavisen.

- En nesten umulig oppgave

- Å spille bortekamp på Bernabeu er en av de tøffeste utfordringene i fotball, sa Tuchel på pressekonferansen i forkant av kampen, og fortsatte:

- Det blir enda vanskeligere når man er nødt til å vinne med to eller tre mål. Det gjør det til en nesten umulig oppgave, men det er verdt å prøve.

Veland kjøper ikke Tuchels uttalelser, og tror at tyskeren selv vet at det fortsatt er mulig å ta seg videre.

- Selv om det blir tøft, så er det ikke kjørt for Chelsea. Det Tuchel sa var nok starten på et mindgame. Real er skyhøye favoritter, men ikke like store favoritter som de ville vært hvis bortemålsregelen fortsatt gjaldt. Nå holder det med «bare» 2-0, sier Veland til Nettavisen.

LES OGSÅ: Politiet frigir ikke videobilder av bråket på Aspmyra

Chelsea-spillerne kan hente inspirasjon fra oppgjøret mellom lagene i fjorårets Champions League. Den gangen slo Chelsea det spanske hovedstadslaget 2-0 i den andre semifinalen, og tok seg videre til finalen, som de senere vant.

- Real taper ofte med mange mål

- Chelsea er en veldig sterk konkurrent. Vi er nødt til å ha stor respekt for dem, og det kommer vi til å ha, uttalte Real Madrid-trener Carlo Ancelotti på sin pressekonferanse.

Real Madrid har for vane å gjøre det godt i Champions League, og mange av nøkkelspillerne som spilte i klubben da de vant turneringen tre år på rad er fortsatt med. Det tror Ancelotti kan være en stor fordel tirsdag kveld.

- Jeg er heldig som har en gruppe spillere som kjenner denne typen kamper veldig godt, og som vet at alt kan skje, uttalte Ancelotti.

Mens Ancelotti trekker frem historien som en positiv faktor for Real Madrid, så mener Veland at historien viser at det spanske hovedstadslaget fort kan tape kampen.

LES OGSÅ: Norges nye superduo: - Forventningene stiger voldsomt

- Det er en tendens at når Real først taper så taper de med flere mål. Man så det senest i 4-0-tapet mot Barcelona. Og i tidligere sesonger har de tapt åpningskampen mot både Ajax, Bayern, Juventus og Atletico med flere mål, men så blitt reddet av Ronaldo, sier Veland til Nettavisen.

Mener Real ikke er favoritter

Karim Benzema var enorm i det første oppgjøret, og sikret Real Madrid et godt utgangspunkt med sine tre scoringer. Han blir igjen viktig om Real Madrid skal holde på resultatet i tirsdagens oppgjør.

- Han er enormt viktig for Real Madrid. Det er bare å se på resultatene med og uten han. Han er involvert i nesten alt Real Madrid gjør, og hvis det ikke er han som scorer så har han som oftest assisten, sier Veland.

Men selv med en brennhet Karim Benzema på topp så mener Veland at Real Madrid ikke er favoritter til å vinne årets Champions League.

- Ingen lag i Europa ser bedre ut enn City og Liverpool. De er de beste lagene i Europa, og må da kalles favorittene til å vinne Champions League, forteller Veland.

LES OGSÅ: Berbatov avslører: - Jeg ba dem dra til h******

Selv om de engelske stormaktene får favorittstempelet av Veland, så presiserer han at ingenting er skrevet i stein i fotballverdenen.

- Det handler jo om dagsform også. Real slo jo ut Liverpool i fjor, så det er ikke umulig at de kan klare noe lignende igjen, sier Veland.