Petacchi: - Har ro i sjelen

Foto: Laurent Rebours (AP/Scanpix)

Italieneren sikter seg inn mot alle de store etapperittene i 2011.

22.11.10 09:05

37 år gamle Alessandro Petacchi har laget en sterk sesong, som blant annet inneholdt grønn trøye fra Tour de France og etappeseier i Vuelta a España, bak seg. Sesongen inneholdt dessverre også dopingmistanke, men den pågående etterforskningen av italiensk politi, har foreløpig ikke ført til noen konklusjon:

- Jeg vet mindre enn dere. Jeg har ikke hørt noen ting. Jeg synes dette trekker ut i langdrag, men jeg har ro i sjelen og lar meg ikke stresse, forteller Petacchi til ciclismoweb.net.

Det var like før årets Tour de France at ble åpnet dopingetterforskning mot Lampre-rytteren. Petacchi har blitt beskyldt for å misbruke PFC (Perfluorkarboner) Italieneren holdt tilsynelatende roen da også, og hentet hjem to etappeseirer og den grønne trøya.

En løype for Petacchi
Foran 2011-sesongen satser sprinteren på alle de store etappeløpene, samt VM i København.

Les også: Petacchi etterforskes for doping

Landslagssjef Paolo Bettini har allerede snakket opp Petacchis sjanser etter å ha sett rundløypa i Rudersdal med egne øyne.

- Det er kun én italiensk rytter som kan vinne her etter 250 kilometer, og det er Alessandro Petacchi, uttalte den tidligere verdensmesteren.

Giro, TDF og Vuelta
Lampre-rytteren setter pris på lovordene fra sjefen.

- Det gjør godt å høre kommentere fra Bettini. Jeg har snakket med andre ryttere som kjenner området godt, og hadde allerede en formening om at 2011-løypa ville passe mine egenskaper. Jeg takker Bettini for tilliten og skal gjøre alt jeg makter for ikke å skuffe ham. Jeg skal ankomme København i best mulig form, lover Petacchi.

Les også: - Løype for Hushovd og Petacchi

Så gjentar han ønsket om å stille til start i touren, giroen og vueltaen.

- Jeg snakker med Giuseppe Saronni og Lampre-ledelsen om det. Jeg vil helt sikkert kjøre vueltaen, selv om jeg nok ikke fullfører den. Før det ønsker jeg å kjøre touren. Det stimulerer meg alltid. Jeg har lyst til å kjøre alle de tre store, men jeg kommer ikke til å fullføre alle, gjentar han.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.