RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petacchi: - Har ro i sjelen

Foto: Laurent Rebours (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Italieneren sikter seg inn mot alle de store etapperittene i 2011.

37 år gamle Alessandro Petacchi har laget en sterk sesong, som blant annet inneholdt grønn trøye fra Tour de France og etappeseier i Vuelta a España, bak seg. Sesongen inneholdt dessverre også dopingmistanke, men den pågående etterforskningen av italiensk politi, har foreløpig ikke ført til noen konklusjon:

- Jeg vet mindre enn dere. Jeg har ikke hørt noen ting. Jeg synes dette trekker ut i langdrag, men jeg har ro i sjelen og lar meg ikke stresse, forteller Petacchi til ciclismoweb.net.

Det var like før årets Tour de France at ble åpnet dopingetterforskning mot Lampre-rytteren. Petacchi har blitt beskyldt for å misbruke PFC (Perfluorkarboner) Italieneren holdt tilsynelatende roen da også, og hentet hjem to etappeseirer og den grønne trøya.

En løype for Petacchi
Foran 2011-sesongen satser sprinteren på alle de store etappeløpene, samt VM i København.

Les også: Petacchi etterforskes for doping

Landslagssjef Paolo Bettini har allerede snakket opp Petacchis sjanser etter å ha sett rundløypa i Rudersdal med egne øyne.

- Det er kun én italiensk rytter som kan vinne her etter 250 kilometer, og det er Alessandro Petacchi, uttalte den tidligere verdensmesteren.

Giro, TDF og Vuelta
Lampre-rytteren setter pris på lovordene fra sjefen.

- Det gjør godt å høre kommentere fra Bettini. Jeg har snakket med andre ryttere som kjenner området godt, og hadde allerede en formening om at 2011-løypa ville passe mine egenskaper. Jeg takker Bettini for tilliten og skal gjøre alt jeg makter for ikke å skuffe ham. Jeg skal ankomme København i best mulig form, lover Petacchi.

Les også: - Løype for Hushovd og Petacchi

Så gjentar han ønsket om å stille til start i touren, giroen og vueltaen.

- Jeg snakker med Giuseppe Saronni og Lampre-ledelsen om det. Jeg vil helt sikkert kjøre vueltaen, selv om jeg nok ikke fullfører den. Før det ønsker jeg å kjøre touren. Det stimulerer meg alltid. Jeg har lyst til å kjøre alle de tre store, men jeg kommer ikke til å fullføre alle, gjentar han.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere