Gå til sidens hovedinnhold

Petacchi etterforskes for doping

Thor Hushovds største rival har ting å forklare.

I følge La Gazzetta dello Sport skal innehaveren av den grønne poengtrøya, Alessandro Petacchi, ha fått beskjed om at han er under etterforskning for bruk av forbudte midler allerede før starten av årets Tour de France.

Cyclingnews.com skriver at Petacchi blir anklaget for å bruke PFC (Perfluorocarbon) og «human serum albumin».

«PFC kan bli brukt til å øke okysgenmengden i blodet uten å heve hematokrittnivået. Bruken av middelet i sykkelsporten dukket først opp i 1997 som et alternativ til EPO. Da introduserte UCI (det internasjonale sykkelforbundet) helsesjekker som eksluderte ryttere med et hemotokrittnivå som oversteg 50 prosent. PFC kan fortsatt ikke avsløres med dagens tester.», skriver cyclingnews.com.

Human albumin er altså middelet som benyttes for å skjule misbruket.

- Petacchi er innstilt på å samarbeide med etterforskerne om denne saken, og han er sikker på at han kan komme opp med beviser som viser at han ikke har noen med doping å gjøre, sier advokat Virgino Angelini ifølge NTB.

Utestengt før
Etter sin tredje etappeseier i Italia Rundt i 2007 avla Petacchi en dopingprøve med for høy konsentrasjon av salbutamol.

Den daværende Milram-rytteren endte opp med ett års utestengelse for denne hendelsen.

La Gazzetta dello Sport poengterer at en rytter under etterforskning ikke automatisk blir utestengt fra sykkelløp.

BMC tok affære
BMC suspenderte dog både Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio når de var under etterforskning i april, tidligere i år. Paradoksalt nok var det oppholdet i deres tidligere lag, Lampre, som er det samme laget Petacchi kjører for nå, som var av interesse for dopingjegerne.

Hva Lampre gjør med Petacchi-etterforskningen, gjenstår å se.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene