Petacchis drømmescenario

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Italieneren vil gjerne spurtslå Mark Cavendish før det neste verdensmesterskapet.

37 år gamle Alessandro Petacchi har avsluttet nok en innholdsrik sesong på sykkelsetet.

Italieneren, som fyller 38 år tredje januar, har ingen planer om å legge opp. Tvert imot.

- Noen ganger stiller jeg meg spørsmål om hvorfor jeg holder på med dette. Og det er lidenskapen til sporten som gjør at jeg vil holde på, 110 prosent dedikert, med syklingen videre, sier Petacchi i et intervju med La Gazzetta dello Sport, gjengitt av cyclingworld.it.

Spurteren var på mange måter arvtakeren til Mario Cipollini i italiensk sykkelsport på starten av 2000-tallet. Ti år senere er det Petacchi som begynner å dra på årene, men hvem vil ta over sprinttronen i Italia?

Sesongåpner i Australia
Ale-Jet har allerede pekt ut sine arvtakere.

- (Andrea) Guardini har veldig høy topphastighet, men han mangler noe oppover. Vi har også (Elia) Viviani som bare blir bedre og bedre, mener Lampre-rytteren.

Neste sesong blir det endringer for Petacchi, som i årets sesong startet alle treukersrittene.

- Jeg vil starte allerede i Tour down Under (slutten av januar, vår.anm.), det er noe laglederne ønsker. Da World Tour-poengene betyr mye for laget, vil jeg heller være på topp i enten giroen eller touren.

- Vil slå Cav
Neste år er Alberto Ongarato tilbake i Alessandro Petacchis opptrekkertog. De syklet sammen, med stor suksess, fra 2004 til 2009 (Fassa Bortolo, Team Milram og LPR Brakes). Tyske Danilo Hondo fortsetter også i Lampre-ISD, sammen med Petacchi.

Italieneren har sikkert flere målsettinger neste sesong, men han deler følgende med den italienske storavisen:

- Jeg ønsker å slå Mark Cavendish mens han sykler i VM-trøyen, avslutter veteranen.

I 2011 klarte han det en gang. Det var på den andre etappen i årets Giro d`Italia. Da slo som kjent Mark Cavendish tilbake med to etappetriumfer den neste uken.

PS! Petacchi har aldri blitt verdensmester, men han har vunnet Milan-San Remo én gang (2005). I tillegg har han etappeseirer og poentrøyer i alle treukersrittene, Giro d'Italia (poengtrøye 2004, 22 etapper), Tour de France (poengtrøye 2010, 6 etapper) og Vuelta a España (poengtrøye 2005, 20 etapper).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.