*Nettavisen* Sport.

Peter Reid sparket i Leeds

Leeds United

Leeds United Foto: Foto: Scanpix

Peter Reid har fått sparken som manager for kriserammede Leeds. Manageren ble sparket etter et møte med den nye styreformannen Trevor Birch i Manchester mandag kveld.

10.11.03 19:14

Lørdag tapte Leeds hele 1-6 for Portsmouth, og Eirik Bakkes lag inntok bunnplassen på tabellen. Tapet på Fratton Park var resultatet som fikk begeret til å flyte over for Leeds-styret.

Leeds sliter ikke bare sportslig. Også økonomisk går det i motbakke. Gjelden er på hele 920 millioner kroner.

- Styret mener Peter Reid gjorde en strålende jobb for Leeds og reddet klubben fra nedrykk forrige sesong, men vi kan ikke godta at denne sesongen ender med at Leeds fremtid i Premier League står i fare, heter det i en offisiell uttalelse fra Leeds

- De siste resultatene har vært totalt uakseptable. Styret konkluderte dermed at vi nå måtte handle, fortsetter Leeds i sin uttalelse.

Store spillersalg

Peter Reid fikk også sparken fra Sunderland forrige sesong.

- Det er selvsagt trist å si farvel til Peter Reid under disse omstendighetene, sier styreformann Trevor Birch i en kommentar.

- Styret vil takke Reid for det han har tilført klubben, og understreker at Peter Reid alltid har gjort sitt beste for Leeds United. Men vi må se fremover, og sørge for at Leeds ikke rykker ned fra Premier Leauge, legger han til.

Leeds spilte semifinale i Champions League så sent som i 2001, men har denne sesongen slitt og ligger som jumbo i Premier League. Elland Road-klubben har solgt flere landslagsspillere de siste årene, deriblant Robbie Fowler, Rio Ferdinand, Jonanthon Woodgate og Olivier Dacourt.

Jakten har startet

Leeds har allerede startet jakten på Peter Reids etterfølger, melder BBC. Nottingham Forests Paul Hart er favoritt til å overta jobben på Elland Road.

Leeds har også West Bromwich Albions Gary Megson og Paul Sturrock i Plymouth på listen over aktuelle nye managerkandidater.

Elland Road-klubben ligger på siste plass i den engelske divisjonen for første gang siden sesongen 1980-81. Det året rykket Leeds ned fra den daværende 1. divisjon i England.

Ettårskontrakt

Peter Reid hadde en rullerende ettårs-kontrakt med Leeds, verdt en årslønn på drøye ti million kroner. Han vil nå ventelig få en kompenasjon etter å ha blitt løst fra kontrakten tidligere enn forventet.

Leeds opplyser om at Eddie Gray vil overta som midlertidig manager, og Kevin Blackwell blir hans assistent frem til en ny manager er på plass.

PS: Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Eirik Bakke for en kommentar til Leeds' sparking av Peter Reid mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.