RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boasson Hagen sprakk da Sagan forsvarte poengtrøya med ny spurtseier


Peter Sagan vant onsdagens etappe i Tour de France med en sterk spurt. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Peter Sagan vant onsdagens etappe i Tour de France med en sterk spurt. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Peter Sagan viste muskler og sikret sin annen etappeseier i årets Tour de France. Edvald Boasson Hagen måtte resignere i siste bakke.

Boasson Hagen var blant favorittene på onsdagens etappe som endte i Quimper, der Thor Hushovd vant i 2004. En ny norsk jubeldag i den franske byen ble det derimot ikke. Dimension Data-proffen hang godt med og jobbet svært godt opp i hovedfeltet like før slutt, men med 600 meter igjen stivnet 31-åringen fra Rudsbygd.

Til slutt sto det mellom Peter Sagan og Sonny Colbrelli. Slovaken avsluttet mesterlig og forsvarte den grønne poengtrøya med sin annen etappeseier i årets ritt.

– Jeg hadde litt flaks, for Colbrelli var nær på slutten, men lagkameratene mine gjorde en god jobb og satte meg i en god posisjon før klatringen, sa Sagan etter målgang.

– Han overrasker oss ikke lenger. Det var en veldig tøff avslutning. Peter gjør oss stolt, fortalte lagkaptein Marcus Burghardt.

Philippe Gilbert noterte seg for tredjeplassen.

Ingen stor norsk dag

Boasson Hagen måtte ta til takke med 43.-plass.

– Jeg satt bra i feltet, men det knakk godt i starten av bakken, og da klarte jeg ikke å henge med. Jeg hadde nok ikke vært helt med i fronten uansett, sa Boasson Hagen til TV 2 etter etappen.

Heller ikke de øvrige norske utøverne hadde dagen. Alexander Kristoff endte på 82.-plass, mens Tour-debutant Amund Grøndahl Janse kom inn nesten 21 minutter bak Sagan på 168.-plass.

– Jeg følte meg egentlig ganske grei, men jeg kjente på slutten at det kom til å bli tøft opp bakken. Jeg hadde et lite håp på forhånd, men jeg stivnet godt, sa Kristoff til TV 2.

Van Avermaet i gult

Greg Van Avermaet var med i spurten og forsvarte den gule ledertrøya med sin sjuendeplass. Danske Søren Kragh Andersen leverte også en god prestasjon og fortsetter i ungdomstrøya etter sin åttendeplass.

Toms Skujins overtok klatretrøya etter å ha vært først over de to siste stigningene.

Sylvain Chavanel var del av et tidlig sjumannsbrudd og vant den innlagte spurten, samt de tre første stigningene.

Michael Matthews, som vant poengtrøya i fjor, var blant favorittene på etappen, men australieren måtte bryte rittet på grunn av sykdom før etappen.

Onsdagens etappe var 204,5 kilometer lang og av det kuperte slaget. Den gikk fra Lorient til Quimper. Torsdag venter flere bakker. Da skal rytterne begi seg ut på 181 kilometer fra Brest til Mûr-de-Bretagne.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere