RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter Sagan til Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Men supertalentet har også andre planer i 2012.

Torsdag ble Liquigas-Cannondale presentert i Citröens hovedkvarter i Milano.

Der ble det klart at Ivan Basso kjører Giro d’Italia.

- Jeg gjør comeback i giroen. Det er det største målet i første del av sesongen, fortalte Basso ifølge velonews.com.

34-åringen vant rittet i 2010, men satset på Tour de France i stedet året etter.

Usikkerhet rundt Nibali
Vincenzo Nibali ønsker også å kjøre Giro d’Italia, men laget har i først omgang gitt ham beskjed om å forberede seg til Tour de France.

- Vi har studert løypene til de store etapperittene, og det er klart at giroen passer Ivan best, mens touren – med sine 100 kilometer på temposykkelen – passer Vincenzo bedre, fortalte teammanager Roberto Amadio ifølge cyclingnews.com.

- Vi er også nødt til å høre på rytterne våre, og Vincenzo har fortalt oss at han har mest lyst til å kjøre Giro d’Italia. Vi tar en evaluering av formen hans etter ardennerklassikerne, og bestemmer oss da, la han til.

Basso forstår at lagkameraten blir stilt i en vanskelig posisjon.

- Jeg skal være den første til å erkjenne Vincenzos positive utvikling (i tøffe etapperitt). Dersom han kjører giroen, vil han være den store favoritten. Jeg kjører gjerne rittet med ham ved min side, forteller han.

Liquigas varsler samtidig at de ved en senere anledning vil bestemme seg for om Basso blir å finne på startstreken til enten Tour de France eller Vuelta a España i etterkant av giroen.

Supertalent får nye utfordringer
Det også klart at det blir Danilo Oss og Elia Vivani de satser på under brosteinsklassikerne, mens slovakiske Peter Sagan får frie tøyler under Milano-Sanremo.

Amadio har valgt å matche sin unge stjerne forsiktig. I fjor kjørte han sin første Grand Tour og kvitterte med tre fantastiske etappeseirer på spansk jord.

I år kommer laget til å gi ham langt friere tøyler. Det involverer blant annet Tour de France – i tillegg til OL i London og VM i Limburg for hjemlandet Slovakia.

- Vi har bestemt at Peter fremdeles trenger å utvikle seg i riktig tempo. Det ligger likevel i planene hans at han skal kjøre et stort etapperitt og i år blir det Tour de France, bekreftet Amadio.

«Seiersmaskin med tennissko» - les dette portrettet om Peter Sagan!

Sagan har tidligere snakket om 2012-sesongen til avisen Pravda.

- Det blir et vanskelig og utfordrende år for meg. På den ene siden kommer jeg til å kjøre mitt første Tour de France, men jeg skal også kjøre mitt første OL.

- Jeg kommer ikke til å være 100 prosent under årets Tour de France. Jeg vil kjøre den samme taktikken som jeg gjorde i fjor, da jeg kjørte vueltaen før VM. Jeg håper å overraske og få til et godt resultat der, fortalte Sagan til avisen i begynnelsen av januar.

21-åringen tok intet mindre enn 15 seirer i fjor. I tillegg til vueltaetappene, inkluderte det to etapper i Tour de Suisse, og sammenlagtseirer i Polen rundt og Giro di Sardegna.

Her er sesongplanene til de største Liquigas-profilene:

Ivan Basso:
Trofeo Laigueglia (18. februar), GP Insubrica (25. februar), GP Lugano (26. febrero), Paris-Nica (4.-11. mars), Katalonia rundt (19.-25. mars), Giro del Trentino (17.-20. april) og Giro d'Italia (5.-27. mai). Etter giroen blir det bestemt om Basso kjører Tour de Francia eller Vuelta a España.

Vincenzo Nibali:
Tour San Luis (23.-29. januar), Tour of Oman (14.-19. februar), Giro del Friuli (1. mars), Tirreno-Adriatico (7.-13. mars), Milano-Sanremo (17. mars), Baskerland rundt (2.-7. april), Amstel Gold Race (15. april), Flèche Wallonne (18. april), Liège-Bastogne-Liège (22. april). Etter Ardennene blir det bestemt om han kjører Giro de Italia (5.-27. mayo). Gjør han ikke det, fortsetter han med Criterium du Dauphiné (3.-10. juni) før Tour de France (30. juni-22. juli).

Peter Sagan:
Tour of Qatar (5.-10. februar), Tour of Oman (14.-19. februar), Giro del Friuli (1. mars), Strade Bianche (3. mars), Tirreno-Adriatico (7.-13. marzo), Milano-San Remo (17. mars), E3-Prijs Harelbeke (23. mars), Gent-Wevelgem (25. mars), Flandern rundt (1. april), Amstel Gold Race (15. april), Tour of California (13.-20. mai), Tour de Suisse (9.-17. juni) og Tour de France (30. juni-22. juli).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere