Gå til sidens hovedinnhold

Petter disket fra Rally Sverige

Petter Solberg er disket fra Rally Sverige etter startproblemer på den 18. etappen.

Les alt om lørdagens etapper her.

Petter Solberg hadde store problemer med starteren på sin Subaru Impreza under den 18. etappen og raste nedover på resultatlisten.

Nå har arrangørene bestemt at Solberg skal diskes fordi han brukte over 20 sekunder på å flytte bilen. Sammen med kartleser Phil Mills dyttet han bilen over 100 meter før den startet. Det holdt likevel ikke.

Problemer i kø

Petter er nok langt fra fornøyd med helgens rally. Problemene har stått i kø for Spydeberg-gutten, og teamledelsen kan nok vente seg en oppvask etter de store tekniske problemene i Rally Sverige, som Petter vant i fjor.

Både girkasser og differ har røket og nå sist også startmotoren. Det er nå nesten utelukkende teknikken som holder Petter unna pallen.

Henning i storform

Storebror Henning kjørte jevnt og beviste at han fortjener å få være med i WRC-sirkuset. Selv ikke en velt på lørdag hindret Henning fra å komme blant de ti beste, med en flott 8. plass.

- Sånn er det bare i rally. Det går opp og ned. Mest ned for Cato og meg denne helgen, men vi kommer tilbake. Nå er i hvert fall bilen helt perfekt, så jeg gleder meg allerede til Rally Norway neste helg, sier Henning.

På dagens andre etappe røk en felg på Peugeoten, og det hele kunne endt mye verre enn det gjorde.

- Vi kjørte rett frem i rundt 170 km/t også plutselig bare knakk felgen sammen. Det kunne vært farlig, men heldigvis gikk det bra, forteller Solberg. Hjulskiftet gjorde at teamet falt fra 7. til 10. plass.

Problemer med hydraulikktrykket har ført til at Thomas Schie og hans kartleser Göran Bergsten måtte bryte Swedish Rally.

Finnen Marcus Grönholm vant Rally Sverige foran franskmannen Sebastian Loeb. Svensken Daniel Carlsson kom noe overraskende på tredjeplass.

Snøproblemer

Snøen skapte problemer i Rally Sverige. Svensken Mattias Ekström lå på en sensasjonell femteplass før søndagens første fartsprøve da han måtte bryte tidlig søndag.

Ekström skadet fronten på bilen i krasjen og ble stående ved siden av veien. Skodaen sto så vanskelig til at de som kom etter også fikk problemer.

- Jeg tapte tid der Ekström kjørte av fordi jeg kom ut i løssnøen, sa lederen Marcus Grönholm til Expressen.

Girtrøbbel

Men det er ikke bare snøen som skaper problemer for Grönholm. På den 16. fartsprøven fikk finnen trøbbel med girkassen i tillegg til at frontruten ble dekket med hydraulikkolje. Dermed tapte han mye tid, og nummer to, Sebastien Loeb, kjørte inn nærmere halve forspranget Grönholm hadde.

Grönholm fikk imidlertid orden på bilen og dro ifra Loeb på de siste etappene.

Søndagens etapper:
SS14 - 10,48 km - ferdigkjørt
SS15 - 23,35 km - ferdigkjørt
SS16 - 11,25 km - ferdigkjørt
SS17 - 10,48 km - ferdigkjørt
SS18 - 23,35 km - ferdigkjørt
SS19 - 11,25 km - ferdigkjørt

TV 2 Nettavisen fulgte Rally Sverige direkte.

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken