WHISTLER (Nettavisen): Lukas Bauer var fryktinngytende god da han knuste Petter Northug på de to siste etappene i Tour de Ski.

Derfor nøler ikke det norske gullhåpet med å utrope den tsjekkiske veteranen til favoritt på mandagens åpningsdistanse i OL, 15 km fri.

- Etter det Lukas Bauer presterte i Tour de Ski, må han finne seg i å være favoritt, sa Petter Northug på en pressekonferanse lørdag morgen.

- Men det er veldig åpent. Jeg mener det er 10-15 mann som kan vinne, presiserte OL-debutanten.

Northug: - Jeg er en utfordrer

Tror mest på femmila
At 10-15 mann kan vinne, er Lukas Bauer helt enig i. Men når det gjelder favorittstempelet, er han rask med å returnere det.

- Petter er den store favoritten, sier Bauer til Nettavisen.

- Han er sterk på alle distansene. Det samme er jeg. Men jeg tror ikke dette OL bare blir en duell mellom oss. Mandag må vi også regne med løpere som Pietro Piller Cottrer, Giorgio di Centa, Vincent Vittoz, Axel Teichmann og Tobias Angerer, tilføyer han.

- Hva er din beste gullsjanse?

- Jeg føler jeg har en sjanse på alle de distansene jeg går, men jeg hører folk snakke om at femmila er min største mulighet, sier Bauer.

Få OL-nyhetene før alle andre

Tre OL, null gull
I likhet med Northug prøver han å dempe forventningene til åpningsdistansen.

- Det kan bli et bra løp for meg, men jeg blir ikke stresset om jeg ikke tar medalje, hevder han.

Mens Petter Northug er OL-debutant, har Lukas Bauer rutine så det holder. Han er med i sitt fjerde OL, men jager ennå sitt første gull.

Fra før har han en OL-medalje. Det kom på den klassiske 15-kilometeren i Torino for fire år siden, et løp som blant nordmenn fortsatt huskes best for den fatale smørebommen som satte samtlige fire nordmenn ut av spill fra første stavtak.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her