Petter er smart

Foto: AP/Scanpix

Petter Solberg henger med i teten i Rally Jordan og har taktikken klar.

01.04.10 18:33

Petter Solberg ligger på en fjerdeplass etter første dag av Rally Jordan. Nordmannen er drøye halvminuttet bak den ledende finnen Jari-Matti Latvala.

Solberg var helt oppe på en andreplass før den avsluttende fartsprøven, men valgte av taktiske grunner å roe ned tempoet for å få flere førere foran seg på resultatlisten.

Det er nemlig en fordel å ikke starte som en av de første på fartsprøvene fredag og lørdag. De som kjører tidlig må ofte «rydde veien», og kan tape mye tid på dette.

- Jeg vil ikke være tidlig på veien i morgen, så vi bestemte oss for å legge oss bak Loeb. Jeg var bare ett sekund bak lederen og kunne ledet hvis jeg ville, sier Solberg ifølge TV 2.

Fikk tidsstraff
Nordmannen gikk til topps både på den fjerde og sjette fartsprøven torsdag, men kunne på et tidlig tidspunkt konstatere at det var mer å hente på å justere bilen.

- Det er helt ok, men jeg er ikke fornøyd. Vi må justere litt på bilen, sa Petter Solberg til wrc.com etter den første fartsprøven.

Både Solberg og Latvala ble opprinnelig ilagt ti sekunders tidsstraff for å ha kommet for sent til start på den tredje etappen, men protesterte avgjørelsen og fikk medhold.

- Det var tett trafikk, så vi rakk det ikke. Men det var på nippet, sier nordmannen om situasjonen.

Storebror litt bak
Storebror Henning Solberg er også i aksjon under Rally Jordan, og mannen i oransje ligger på en sjuendeplass etter første dag av rallyet. Han er 1 minutt og 20 sekunder bak lederen.

Han kjørte blant annet to sekunder fortere enn Sebastien Loeb på den første fartsetappen, men da de andre førerne fikk opp farten ble nordmannen etter hvert hektet av i tetstriden.

- Bilen er veldig bra. Men det er utrolig glatte veier, sa han etter den første fartsprøven.

Bak Latvala i teten følger franskmennene Sebastien Ogier og Sebastien Loeb. Norske Eyvind Brynildsen deltar også i Jordan, og ligger som nummer 23 etter første dag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.