Petter falt til femte

Foto: BRENDON O'HAGAN (AFP/SCANPIX)

Nordmannen startet bra, men raste etter hvert nedover i Rally Frankrike.

01.10.10 19:27

Ikke uventet er det hjemmehåpet Sebastien Loeb som har tatt teten i Rally Frankrike etter første dag. Den suverene VM-lederen har et forsprang på 22,7 sekunder på Daniel Sordo.

På tredjeplass følger en annen franskmann, Sebastien Ogier, 25,6 sekunder bak lederen. På fjerdeplass finner vi finske Jari-Matti Latvala, som vant den åttende fartsprøven fredag.

Dermed har Petter Solberg falt ned til en femteplass etter første dag. Nordmannen var oppe på andre etter to prøver og tredje etter fire, men ble mot slutten passert av både Sordo og Latvala.

Nordmannen ligger 45,8 sekunder bak Loeb.

Årets Rally Frankrike kjøres ikke på Korsika, men i Alsace-regionen på grensen av Tyskland. I tillegg til Solberg er også en rekke andre norske førere med i årets Rally Frankrike.

Av de som kjører S2000-biler var Mads Østberg raskest på første fartsprøve, men etter å ha fått problemer med bilen på den andre fartsprøven valgte Østberg til slutt å bryte rallyet.

Det ser likevel lyst ut for Norge i S2000-klassen. Andreas Mikkelsen leder klassen, foran Henning Solberg og Eyvind Brynhildsen. Rally Frankrike fortsetter lørdag og søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.