*Nettavisen* Sport.

Petter Myhre varsler egen stil

Tirsdagen ble ikke helt som planlagt for Petter Myhre. Nå varsler den nye VIF-treneren justeringer, men neppe de helt store endringene i Vålerenga.

22.08.06 22:13

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Petter Myhre fikk en hektisk start på tilværelsen som hovedtrener i Vålerenga. På vei til tirsdagens trening ble han møtt av 4-5 TV-kameraer og om lag 20 nysgjerrige journalister som ønsket en bit av ham.

- Det har vært veldig hektisk, begynner Myhre, og fortsetter:

- Jeg er ikke spesielt nervøs før treningen. Jeg har ledet treningen flere ganger tidligere. Jeg kommer ikke til å gjøre umiddelbare forandringer, men jeg kommer til å si mer om formasjon og spillere etter treningen, sa Myhre før tirsdagens treningsøkt på Vallhall.

Ønsket Rekdal med videre
Etter treningsøkta sa den nyblivne VIF-sjefen gjentatte ganger at han mer enn gjerne skulle hatt med Rekdal videre. Men nå er det toget gått, og i stedet må 34-åringen selv lede en av Norges største båter – VIF-skuta.

Det er både spennende og skummelt.

- Jeg har vært i Vålerenga i fem år, og man blir ikke her så lenge uten at man blir preget av det. Vålerenga er en spesiell klubb, og vil alltid bety noe spesielt for meg, sier Myhre til TV 2 Nettavisen, og trekker frem både fansen og mediainteressen for å understreke poenget.

- Det er trykket rundt som er den store forskjellen, mener Myhre.

- Hvilke endringer kan vi vente under deg?

- Jeg har sittet som trener bare i én dag, og tror ikke det blir noen store endringer, verken i formasjon eller laguttak, sier Myhre. Samtidig minner han om at det i helgas kamp mot Viking vil være behov for å endre en god del på laget på grunn av skader og suspensjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marius Vik/ TV 2 Nettavisen

Forskjellige typer
De største endringene vil i stedet etter alle solemerker komme på personalpolitikken.

- Jeg håper jeg ikke vil slakte mine egne spillere i all offentlighet. I min dialog med spillerne vil jeg i stedet forsterke det som er positivt, og heller ta det på bakrommet hvis noen ikke gjør det de skal.

- Aner vi en kritikk av Rekdal her?

- Nei. Men vi er to forskjellige personer. Jeg må gjøre ting på min måte, og være meg selv. Det er slik jeg ønsker å gjøre det.

34-åringen, som er inne i sin femte sesong i Vålerenga, hvor han har ledet junior- og rekruttlaget før han i vinter ble utnevnt til assistenttrener under Rekdal, er ikke redd han har for lite ballast for å skulle kunne lykkes med jobben som VIF-trener. Tobarnsfaren har drevet med fotball siden han var fem år gammel, og har lang fartstid som spiller i Strømmen (hvor han spilte kvalifisering til Tippeligaen i 1992), samt Skjetten, hvor han også var trener i én sesong.

- Jeg vet hvordan en fotballspiller har det og hvordan han tenker, understreker Myhre, som for tiden tar D-kurs i sin trenerutdannelse med innlegg som sitt tema.

- Vis meg tillit på banen, gutter!
Selv om det vanker mange lovord fra avgåtte trener Kjetil Rekdal, samt Egil Olsen, Lars Bohinen og Harald Aabrekk, sier Myhre at han vet lite om hva spillergruppa føler etter nyutnevnelsen.

- Det beste tillitserklæringen de kan gi meg, er å prestere på banen. Jeg vil ha dem tilbake til det nivået de var på mot Brann.

Og selv om Lars Bohinen sier at det kanskje kan finnes ressurser til å skaffe en ny spiller i det overgangsvinduet som stenger om ni dager, er det ikke særlig sannsylig at det vil skje.

- Jeg har en god stall med stort potensial, og er ikke ute etter noen forsterkninger, understreker mannen som nå kan kalle seg VIF-trener – Petter Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.