Skiløperen vier sin eks-kjæreste stor plass i sin nye bok «Min historie» som Nettavisen har fått tilgang til. I boken sier han følgende om sin eks-kjæreste Rachel Nordtømme:

«Jeg visste en ting, skulle jeg få selvtillit til å sjekke henne opp, måtte jeg vinne mange skirenn. En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel.»

En «særing»

Northug forteller videre at 29-åringen forsto ham på en måte som ikke mange andre gjorde, og forteller videre at han satte spesielt stor pris på at hans trønderske eks-kjæreste kunne leve med hans «sære» livsstil.

«Jeg var aldri på fest, aldri ute og møtte folk. Jeg var i bobla mi. Jeg skjønner at det ikke kan ha vært enkelt å være sammen med meg.» skriver han i boken.

Les også: Northug innrømmer i ny bok: Løy til politiet om fyllekjøringen

Rachel Nordtømme sier til TV 2 at hun tar det som et "flott kompliment" at Northug mener hun var utenfor hans liga.

– Jeg opplevde det ikke som vanskelig å være sammen med Petter. Han er lett å lese. Jeg forsto kjapt hvor jeg hadde han med tanke på hva han var opptatt av, forklarer Rachel Nordtømme til TV 2.

Northug herjet under ski-VM i Oslo i 2011, da han endte opp med tre VM-gull. På den tiden var forholdet med Nordtømme over, men i boken kommer det frem at Northug faktisk møtte eks-kjæresten midt under VM.

«JEG VILLE SE HENNE. Jeg var midt i det viktigste mesterskapet i karrieren. Fortsatt hadde jeg ingen i livet mitt som var nærere meg enn henne. Og jeg trengte noe annet. Noe som ikke handlet om ski.

Vi avtalte å møtes om kvelden. Klokka halv ti gikk jeg ut av hotellet, småjogga bortover og inn i Voksenkollveien. Der stod hun og venta. Og smilte.

Vi løp ved siden av hverandre innover i skogen. Vi sa ikke noe særlig. Det var ikke mye å si.»

Vokste fra hverandre

Den tidligere skikongen understreker også at idretten var så «altoppslukende», at det sannsynligvis kostet ham kjærligheten.

« Den høsten ble det slutt mellom Rachel og meg. Det hadde ligget i korta en stund. Vi hadde gått fra å være forelska til å bli gode venner. Det er en klisje, men det var sånn vi følte det. At vi vokste fra hverandre. Vi hadde vært sammen i tre år, og hun fortalte en gang hvor mye hun følte at hun hadde forandra seg på de årene, men at jeg var akkurat den samme.

Det er sant. Sånn følte jeg det også. Rachel hadde blitt tre år eldre. Hun utviklet seg i takt med alderen, gjennom venner, utdanning og jobb. Jeg, derimot, var helt lik. Jeg var ikke en del av de tingene. Jeg utvikla meg kun innenfor idretten. Så kanskje vi vokste fra hverandre. Kanskje det var hun som vokste fra meg.»


I dag er Rachel Nordtømme sammen med motocrosskjøreren André Villa. Kjendisparet ble sammen i 2013, og sammen har de også sønnen Storm som snart fyller tre år.