Gå til sidens hovedinnhold

- Petter og Dario på samme lag

Men ikke i langrenn, garanterer John Northug.

- Hei igjen! Ballen vil liksom ikke legge seg død!

John Northug kan ikke annet enn le når han tar telefonen onsdag formiddag.

Det er blitt en hverdagslig sak å svare på henvendelser fra journalister angående medieoppslag. Det er rett og slett en travel jobb å være pappa og manager for Norges desidert heteste idrettsstjerne i øyeblikket.

De siste dagene har det stormet rundt den private sponsoravtalen med Red Bull. Norges Skiforbund varslet tirsdag at de godtar avtalen, men det hele er likevel satt på vent av Team Northug.

Avkrefter
Onsdag hevder VG at Petter Northug trolig bryter ut av landslaget etter inneværende sesong, og at han blir lagkamerat med Dario Cologna i et privat lag.

- Det kan jeg avkrefte, sier John Northug til Nettavisen.

- Riktig nok skal Petter og Dario være på samme lag, men det er fotballaget til Mosvik i femtedivisjon. Så vidt jeg har skjønt, har Dario sagt ja til å komme og spille åpningskampen, sier Northug.

Petter Northug har tidligere ikke villet utelukke at han kan komme til å gå for et privat lag, men på en pressekonferanse torsdag i forrige uke gjorde han det helt klart at han fortsetter på landslaget.

- Petter mener framtiden er på landslaget, sier John Northug.

Får forklaring
I onsdagens VG går også skipresident Sverre Seeberg ut og sier at løpere som takker nei til landslagsplass, vil blir fratatt startlisensen. Seeberg understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag, men årsaken til at han uttaler seg er åpenbart påstandene om at Northug og Cologna kan starte et privat lag.

Les også: Slakter Seebergs trusler

- Jeg er blitt kontaktet av Norges Skiforbund, som vil komme tilbake til meg med en forklaring på uttalelsene fra Seeberg. Jeg har for øvrig ikke sett oppslaget selv, kun fått det referert, sier John Northug.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Kommentarer til denne saken