Petter og Henning «krangler» om dame

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Petter Solberg må overtale storebror for å sikre seg ny kartleser.

Petter Solberg ønsker seg nemlig østerrikske Ilka Minor (35) som ny kartleser etter at samarbeidet med Phil Mills ble avsluttet, skriver Dagbladet.

- Petter ringte meg mandag kveld og spurte pent om jeg kunne tenke over om han kunne ansette Ilka som kartleser, sier Henning Solberg til avisen, og legger til at han ikke har gitt noe svar til lillebror.

- Vil aldri ta noen dame fra Henning
Petter Solberg innrømmer at han er i tidsnød for å sikre seg en kartleser. Den neste VM-runden kjøres i Belgia 9. til 11. juli. Men han prøver å le bort det faktum at han prøver å stjele dama til broren.

- Jeg vil aldri ta noen dame fra Henning, flirer han.

Minor har vært med i VM-sirkuset i rally helt siden 2001, og kjørte først for landsmannen Manfred Stohl. Hun har vært med på en bunke andre og tredjeplasser i VM-rallyer.

En tøff avgjørelse
Helt siden Petter Solberg kom inn i det internasjonale rallysirkuset, har Phil Mills bokstavelig talt vært med på notene.

Forrige uke bestemte imidlertid den walisiske kartleseren seg for å avslutte samarbeidet med nordmannen, etter elleve år.

- Dette har vært en av de tøffeste avgjørelsene jeg noensinne har vært nødt til å ta, men jeg føler nå at tiden er inne til å gå videre og å ha mer fokus på andre ting i hverdagen, sier Mills i en offisiell uttalelse på Petter Solbergs hjemmeside.

Les saken: Skilles etter elleve år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.