*Nettavisen* Sport.

Petter Solberg bytter motorsport

Foto: Angelos Tzortzinis / Afp

Men hvilken er litt usikkert ...

04.12.12 20:10

Tidligere rallyverdensmester Petter Solberg (38) nekter å betale penger for å fortsette rallykarrieren og har bestemt seg for å bytte motorsport.

Det er ikke klart hvilken ny motorsport spydebergmannen bytter til. Tidligere har Solberg forsøkt seg i så vel asfaltracing som rallycross og bilcross. Tidligere har rallystjernen også uttalt at han kan se for seg et forsøk på ørkenrallyet Paris – Dakar.

– Jeg håper fansen følger meg inn i en ny motorsportsgren neste år, sier Petter Solberg til NTB.

Han vil ikke oppgi hvilke tilbud som eventuelt ligger på bordet.

Måtte betale
Helt klart er det uansett at rallysesongen 2013 går uten Petter Solberg. Forhandlingene med britiske M-Sport, der Solberg både startet (1999) og avsluttet (2012) rallykarrieren, strandet denne uken.

Tidligere sa han nei takk til et Citroën-tilbud.

– Det er vemodig. Jeg skulle gjerne ha kjørt videre og har sagt at jeg er villig til å kjøre gratis, men ikke lenger betale. Slik situasjonen er nå, er det derfor ikke aktuelt å kjøre rally.

– Jeg vet jeg er god nok til å kjempe mot verdens beste rallyførere i enda flere år, men har stor forståelse for at den økonomiske situasjonen i 2013 er vanskelig for M-Sport.

I 2003 satte Petter Solberg så å si hele Norge på hodet da han gasset inn til tidenes første norske VM-tittel i rally. 9 år og 25 dager senere takker rallyyndlingen for seg.

Solberg vant 13 VM-runder i karrieren, den første i Storbritannia i 2002. Forrige seier kom 18. september 2005, men hadde en tragisk historie bak. Etter tre seirer på rad i Wales mellom 2002 og 2004, ble det satt et trist punktum i 2005.

Kartleser Michael Park omkom da estiske Markko Märtin krasjet bilen. Tredjeplasserte Solberg fikk tildelt seieren etter at lederduoen Marcus Grönholm og Sebastien Loeb trakk seg.

Siden har Petter Solberg stått bom fast på ulykkestallet.

Han har to andreplasser bak franske Sebastien Loeb i 2004 og 2005, og det ble en tredjeplass i 2010.

Privatlag
De siste årene er det gått tyngre for Solberg, som innledet karrieren i Ford- og raskt gikk over til Subaru-stallen. Finanskrisen satte en stopper for den japanske bilprodusenten i 2008, og nordmannen satset videre med eget privatlag mellom 2009 og 2011.

I år har 38-åringen vært Ford-kjører, men det har kostet av egen lommebok.

Teamsjef Malcolm Wilson, som ikke lenger er sponset av Ford-fabrikken, krevde Solberg for et millionbeløp for at han skulle få kjøre videre, og da skal Spydeberg-kjøreren ha kastet inn håndkleet.

I år var Petter Solberg på seierspallen i tre av de fire første VM-rundene (tre 3.-plasser), men han klarte ikke å vinne noen av enkeltrundene.

Totalt endte han med fem tredjeplasser og femteplass i VM-sammendraget. Da var han ikke engang beste nordmann, for unggutten Mads Østberg endte på fjerdeplass og vippet Solberg av tronen som Norges beste rallyfører.

Østberg skal kommende sesong kjøre for M-Sport. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.