Gå til sidens hovedinnhold

- Petter Solberg er ikke noe forbilde

Sandvolleyballstjerna Bjørn Maaseide er sterkt uenig i at rally-kongen Petter Solberg er et forbilde innen idretten. Hva mener du?

Maaseides reaksjoner kommer i forbindelse med at Solberg ble tildelt prisen «Årets forbilde» under idrettsgallaen på Hamar.

Skatteflyktning
Maaseide reagerer på at Spydebergs store sønn har flyttet til skatteparadiset Monaco for å unngå å betale skatt her hjemme.

- Hvilke signaler er dette å gi til andre norske idrettsutøvere? Petter Solberg har flyttet til Monaco for å unngå skatt. Er det slike forbilder norsk idrett ønsker seg, spør en opprørt Maaseide i Rogalands Avis.

Maaseide understreket at han mener Solberg fortjener alle de andre prisene han fikk under gallaen, men at hovedprisen «Årets forbilde», burde gått til en som bor i landet.

Dobbeltmoral
Sandvolleyballstjernen retter en flengende kritikk mot toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og den øvrige juryen, som han beskylder for dobbeltmoral: Den ene dagen hedrer de en skatteflyktning med pris som «Årets forbilde», mens de den neste dagen henvender seg til Kulturdepartementet, og skriker etter mer penger til idretten.

- Bjørge Stensbøl og resten av juryen utviste særdeles dårlig dømmekraft i denne saken. At de nå etterlyser 23 millioner kroner fra kulturdepartementet til norske toppidrettsutøvere, mister litt tyngde etter en slik utdeling, sier Maaseide.

Hva mener du? Er skatteflykningen Petter Solberg et godt forbilde? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken