*Nettavisen* Sport.

Petter Solberg gruer seg til han blir slått av sønnen

FAMILIENS OVERHODE: Petter Solberg gruer seg til den dagen sønnen Oliver slår ham. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Petter Solberg utelukker ikke at han en gang i framtiden vil kjøre i samme team som sin sønn Oliver (13).

Petter Solberg fyller 40 år om en måneds tid. Motorsport har han drevet med siden han var liten pjokk, og foreløpig ser han ingen ende på eventyret som har sørget for både sammenlagtseier i rally-VM (2003) og at han ble sammenlagtvinner av tidenes første VM i rallycross (2014). I tillegg har han utallige NM-titler av ulik art innen motorsport.

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg skal holde på, sier Petter Solberg til NTB.

- Alder har ingenting å si. Se på (Ole Einar) Bjørndalen, se på (Giorgio) Di Centa. Det er gode eksempler på at det går an å konkurrere selv om du bikker 40. Så lenge du har motivasjon og «passion» til å drive videre, trumfer det alderen din, fortsetter den rykende ferske rallycrossmesteren.

Drømmer om å slå pappa

Hans sønn Oliver på har også rukket å gjøre seg bemerket innen motorsporten. I sin 125cc crosskart ble 13-åringen nummer to i det svenske mesterskapet sammenlagt i sommer, kun slått av Jacob Lyseng fra Helgelandsmoen utenfor Hønefoss – sønn av en annen tidligere norsk rallyprofil; Trond Lyseng.

Klikk på bildet for å forstørre.

I FARTA: Nybakt verdensmester i rallycross Petter Solberg er på besøk hos "=Oslo" for å prate med og kjøre bilbane med selgerne. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

- Oliver drømmer om at vi en gang skal kjøre for samme team og konkurrere mot hverandre, men jeg vet ikke om jeg drømmer om det, sier Solberg og bryter ut i sin karakteristiske latter.

- Tenk deg om han skal komme og bryte ned alt jeg har bygd opp gjennom resultatene mine i flere tiår! Nei, det er ikke akkurat drømmescenarioet, fortsetter Petter Solberg.

Vet når nok er nok

- Men du skal aldri si aldri, sier 39-åringen.

Innen Oliver har fått førerkortet vil pappa Petter være nær 45 år. Samtidig er det mange motorsportsprofiler som har holdt det gående til langt over fylte 50. Martin Schanche var 56 år da han ga seg som sjåfør i rallycross på toppnivå.

- Jeg er såpass oppegående at jeg vet når nok er nok, men akkurat nå har jeg fortsatt gnisten til å holde på i noen år til. Jeg ser jo ut som en 29-åring, avslutter han.

Solberg har fortsatt igjen to VM-runder i rallycross før han kan ta vinterferie. Neste helg skal han til Tyrkia før sesongen avsluttes med løp i Argentina i slutten av november. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.