Petter Veland ikke overrasket over Ødegaard-vraking

Oslo 20150809. Martin Ødegaard i aksjon under treningskampen i fotball mellom Vålerenga og Real Madrid på Ullevaal stadion. Kampen endte 0-0. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20150809. Martin Ødegaard i aksjon under treningskampen i fotball mellom Vålerenga og Real Madrid på Ullevaal stadion. Kampen endte 0-0. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Mener at vrakingen er helt logisk.

01.12.15 20:14

Tirsdag kveld kom meldingen om at Rafael Benítez ikke tar med Martin Ødegaard i sin 17-mannstropp til Copa del Rey-møtet med Cádiz på onsdag.

La Liga-ekspert Petter Veland mener at det at Benítez ikke tar ut Ødegaard egentlig er helt udramatisk og har en veldig logisk forklaring:

- Jeg er i grunnen ikke overrasket i det hele tatt. Rent tabloid kan man blåse opp at det er fem mann foran Martin Ødegaard, eller så kan vi tenke at dette er status quo, forteller Veland.

- Det er en keeper (Abad) med i 17-mannstroppen. Han teller egentlig ikke fordi han er med i tilfelle noe skulle skje med de andre keeperne på kampdag. I tillegg har du Lienhart og Tejero som er forsvarsspillere. De konkurrerer ikke mot Ødegaard, de er der fordi det er behov. Fem av åtte forsvarsspillere i a-troppen til Real Madrid er ute med skade. De er der av behov, forteller Veland.

Saken fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE OVERRASKET: La Liga-ekspert Petter Veland mener at vrakingen av Martin Ødegaard er veldig udramatisk. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)


Videre forteller han at uttaket av Marcos Llorente og Borja Mayoral også er ganske udramatisk etter som de begge har blitt plukket ut flere ganger foran den tidligere Strømsgodset-spilleren denne høsten.

Mulighet i Malmö

Likevel tror Veland at Ødegaard fort kan bli aktuell for returkampen på Santiago Bernabéu mot Cádiz, men at kanskje Champions League-kampen mot Malmö er den som er mest aktuell.

- Jeg føler meg ganske trygg på at han er med i troppen i en av de to kampene. Om han fortjener det rent sportslig er én diskusjon, om Real Madrid ønsker å vise han frem er en annen. Om vi tenker sistnevnte så er det relevante spørsmålet: «vil Florentino Pérez, Rafael Benítez og Emilio Butragueño at han skal vise seg frem i Cádiz eller på Santiago Bernabéu?» Der er svaret ganske enkelt, forteller Veland.

Veland vektlegger at Ødegaard-situasjonen fortsatt er en prestisjesak i den spanske superklubben, og at det ikke er veldig uventet grunnet Real Madrids status. Likevel tror Veland at det er stor sannsynlighet for at Ødegaard får sjansen i Champions League.

- Jeg har fått inntrykk av at Malmö-kampen er den som er mest aktuell for Ødegaard, det betyr ikke nødvendigvis at jeg tror han blir med. Det er en fin scene for han, han har ikke debutert i Champions League enda, og det kan bli på hjemmebane. I tillegg er det mot Jo Inge Berget, det er mot Åge Hareide og mot et lag fra hans naboland. Det er mange fine historier og sammentreff, så den kampen skiller seg litt ut, forteller Veland.

Lån kan bli aktuelt

Det har lenge vært nevnt i spanske medier at Ødegaard vil være aktuell for et utlån i januar. Blant annet Marca-journalist José Félix Díaz, som ofte er stødig på det som skjer i hovedstadsklubben, har sagt at det vil bli aktuelt med et utlån til januar.

- Jeg tror ikke det er noen klar indikasjon fra klubben at de vil leie han ut om han ikke spiller i noen av kampene mot Cádiz eller mot Malmö, mener Veland.

- Men det kan jo bli noe som gjør at Ødegaard selv begynner å tenke i de baner. Selv om det er et langsiktig perspektiv og Real Madrid har store planer og Ødegaard alltid har vært opptatt av den langsiktige utviklingen, så er det ikke sånn at om han skulle tenke kortsiktig en gang i blant så går det ut over den langsiktige tankegangen, mener Veland.

Det har vært nevnt at flere spanske La Liga-klubber skal være interessert i å hente nordmannen på lån. Også klubber i England skal tidligere ha vist interesse ifølge spansk media.

- Man merker at det er flere og flere rundt Real Madrid, av de som jobber som journalister og følger Madrid tett som mener at det er logisk med et utlån snart. Det betyr nødvendigvis ikke at klubben tenker det samme, forteller Veland.

For nå blir Ødegaard værende i Madrid og alle øyne blir mot Santiago Bernabéu om Benítez skulle velge å ta med 16-åringen mot Cádiz på hjemmebane eller mot Malmö i Champions League 9. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.