Gå til sidens hovedinnhold

- Petter visste ikke noe

Petter Northug var uvitende om at faren John var i møte med et privat lag.

Tirsdag skriver VG at Petter Northug har vurdert å slutte på landslaget, til fordel for det private laget Team Xtra personell.

Ifølge avisen var frykten for reaksjoner fra Skiforbundet den viktigste årsaken til at verdens beste langrennsløper til slutt valgte å fortsette på landslaget. Men det benekter Petters far og manager, John, overfor Nettavisen.

- Det er ikke riktig. Petter tok avgjørelsen selv, og de viktigste årsakene var miljøet på landslaget – som han synes er blitt veldig bra – og det sportslige opplegget fram mot OL, som han er veldig godt fornøyd med, sier han.

Les også: - Northug vurderte å slutte

- Ekstrem forskjell
Northug benekter imidlertid ikke at han har vært i dialog med Team Xtra personell.

- Jeg hadde et møte med Nils Marius Otterstad i Oslo. Jeg synes de i teamet er dyktige karer, og var nysgjerrig på måten de jobber på. Og spesielt økonomisk er det ingen tvil om at det ville ha vært en annen verden for Petter om han hadde gått ut av landslaget. Det er en ekstrem forskjell, sier John Northug til Nettavisen.

Han understreker at det var han, og ikke sønnen, som dro i trådene.

- Petter har ikke vært med på noen møter. Han visste ikke noe om at jeg hadde et møte med Otterstad før etterpå. Men det var til slutt Petter selv som tok avgjørelsen. Og jeg er enig i at det var mest ryddig å fortsette på landslaget nå. Sesongen er jo allerede i gang.

- Hypotetisk spørsmål
- Kan det bli aktuelt for Petter å bryte med landslaget etter OL?

- Idrettsprestasjoner er ferskvare. For alt vi vet, er det ikke sikkert Petter er interessant verken for Skiforbundet eller private lag om et år ...

- Det skal vel noe til at han blir så dårlig til vinteren at han ikke er interessant for noen før VM på hjemmebane i 2011?

- Det blir uansett et hypotetisk spørsmål.

John Northug hevder at det var Team Xtra personell som tok initiativ til det første møtet. Nils Marius Otterstad hevder det var John Northug som tok initiativ til møtet.

Dialog i tre uker
Men bortsett fra at begge fraskriver seg det første utspillet, har de et noenlunde likt bilde av virkeligheten.

- Det har vært en hyggelig og interessant erfaring. Det har vært en dialog i tre uker, der vi stort sett har svart på spørsmål fra John Northug. Til slutt kom de til en konklusjon, og jeg fikk beskjed i går (mandag) om at de ikke ønsket å inngå en avtale, sier Otterstad til Nettavisen.

- Har du selv snakket med Petter?

- Nei, de ønsket å skjerme han, så jeg har kun snakket med John Northug og en annen representant for Petter.

- John Northug hevder det er ekstreme økonomiske forskjeller mellom Skiforbundet og Team Xtra personell. Kan du bekrefte dette?

- Jeg kjenner ikke til hvordan Skiforbundet jobber, men vi legger nok opp til en mer fleksibel ordning der man står friere som enkeltperson.

- Kan det bli aktuelt å komme med et nytt tilbud til Northug om et år?

- Slik Langrenns-Norge ser ut nå, kan alt bli aktuelt, sier Nils Marius Otterstad.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken