Gå til sidens hovedinnhold

Pettersen beste nordmann

Sigurd Pettersen var best av de norske i kvalifiseringen til onsdagens verdenscuprenn i hopp i Klingenthal.

Verdenscuprennet i Klingenthal erstatter den avlyste konkurransen i Harrachov i desember. Når det er unnagjort, gjenstår bare lagkonkurransen og storbakkerennet i Willingen til helgen, før hopperne setter kursen hjem til Norge og NM.

Først etter NM legges de siste brikkene i VM-puslespillet. Foreløpig er bare Roar Ljøkelsøy og Anders Jacobsen sikret plass. De to dropper derfor hoppingen i Klingenthal. De andre sju kjemper om tre ledige VM-plasser.

Under tirsdagens kvalifisering hadde Norge fire mann blant de 16 beste, og ytterligere tre blant de 28. Dermed får hele det norske laget hoppe torsdagens renn i Tyskland.

- Vi mangler våre to antatt beste, og synes de som er med gjør en brukbar innsats. Sigurd (Pettersen) og Tom (Hilde) får godkjent, og Anders (Bardal) gjør en bra jobb, tatt i betraktning at han har vært småsyk et par dager, sier landslagstrener Jermund Lunder til Nettavisen.

- Laginnsatsen er bra, med sju mann blant de 28 beste, legger han til.

Lunder sier at alle sju i utgangspunktet har sjansen til å sikre en billett til VM i Sapporo. Også OL-mester Lars Bystøl, som ikke har vist noe så langt i sesongen.

- Vi ser selvsagt på resultatene så langt, men vi vet jo hva Lars er god for på sitt beste. I dag var han veldig bra i treningsomgangen, men falt tilbake i kvalifiseringen, sier Lunder.

Sigurd Pettersen hadde kvalifiseringens sjuende lengste hopp med 133,5 meter. Det holdt bare til en tiendeplass, på grunn av svake stilkarakterer. Adam Malysz dokumenterte nok en gang solid form. Med 139,5 meter var polakken både lengst og best i kvaliken.

- Malysz er i kjempeform om dagen, innrømmer Lunder.

Norske resultater:
10. Sigurd Pettersen, 133,5 meter - 126,3 poeng
11. Tom Hilde, 131,5 meter - 125,7 poeng
14. Anders Bardal, 129 meter - 120,7 poeng
16. Bjørn Einar Romøren - 128,5 meter - 119,8 poeng
26. Henning Stensrud, 123 meter - 108,4 poeng
26. Lars Bystøl, 123 meter - 108,4 poeng
28. Morten Solem, 123 meter - 107,9 poeng

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka