Gå til sidens hovedinnhold

Pettersen: - Helt sinnssykt

Sigurd Pettersen smadret bakkerekorden og utklasset hele verdenseliten i hoppukerennet i Oberstdorf. - Dette er det mest sinnssyke jeg har gjort, sa han etterpå.

Pettersen ledet med 0,1 poeng etter 1. omgang, men traff perfekt i 2. omgang. Med 143,5 meter smadret han den gamle bakkerekorden med 9,5 meter.

Det var første norske seier i rennet siden 1986, da Vegard Opaas vant.

Totalt endte Pettersen 22,5 poeng foran østerrikske Thomas Morgenstern. Martin Hoellwarth ble nummer tre.

Smørblid

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Vinner Pettersen hoppuka?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

- Dette er det mest sinnssyke jeg har gjort, sa en smørblid Pettersen til TV 2 etter rennet.

- Det var det jeg sa at bakken tålte 140 meter, fortsatte han.

Seieren var 23-åringens fjerde i verdenscupen noensinne. Han vant rennet i Kuusamo tidligere denne sesongen, og han vant også i Trondheim og Hakuba sist sesong.

Nykänen skrøt

- Det er vanskelig å la være å gå av hengslene i dag. Dette var stort, sier en kjempeglad sportssjef Jan-Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har ikke sett et så bra hopp siden Nykänen regjerte. Jeg snakket faktisk med Matti Nykänen her nå nettopp og han sa det var det beste hoppet han hadde sett på lenge, forteller Aalbu.

Sportssjefen understreker at prestasjonen er utrolig med tanke på hvor norsk hoppsport var for 1,5 år siden.

- Verdens beste

- Han er en verdens beste hopper for øyeblikket, skrøt lagkamerat Roar Ljøkelsøy allerede før Pettersen hoppet. Han fikk rett.

Tommy Ingebrigtsen ble nummer åtte og Roar Ljøkelsøy nummer ni. Bjørn Einar Romøren ble nummer 17, Lars Bystøl nummer 21 og Morten Solem endte på 23. plass i mandagens renn.

- Det var tre blant de ti beste i dag. Er du fornøyd med det?

- Ja. Vi ble nummer 1, 8 og 9 i dag. Det er bra, men jeg håper vi kan bli enda bedre, sier Aalbu.

Hoppuke-favoritt
Pettersen og Ljøkelsøy innehar dermed de to første plassene i verdenscupen sammenlagt, og mandagens vinner har fått favorittstempelet til hoppukeseier.

- Det å gå rundt og si at Sigurd ikke er favoritt i fortsettelsen, blir bare dumt. Det greier heller ikke vi, selv om vi har forsøkt å dempe forventningene. Norske hoppere har nå vunnet fire av seks verdenscuprenn, og vi har mer på lager. Ikke bare når det gjelder Sigurd, men også de andre gutta, sa Aalbu som skulle feire seieren på sin egen måte.

- Jeg skal feire med å slå Mika i squash, fleiper han.

HTML EMBED
Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus