RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

Pettersen kartlegger motstanderne

Onsdag drar landslagstrener Gunnar Pettersen til Slovenia. Der skal han kartlegge mulige motstandere i den kommende play off-kampen til VM.

Med seieren over Romania søndag, kvalifiserte de norske herrene seg til play off til VM.

I den kampen kan samtlige lag i EM, utenom Kroatia, bli Norges motstander.

Drar til Slovenia
Landslagstrener Gunnar Pettersen drar onsdag til Slovenia for å kartlegge lagene i EM, og for å være til stede når trekningen blir foretatt.

Selv har han ingen preferanser om hvem han har som drømmemotstander.

- Jeg tror ikke det er noe poeng i å tenke på hvem vi skal håpe på. Vi kan ikke påvirke noe likevel, sier han til TV 2 Nettavisen.

Flere lag stiller med svekket mannskap i EM, men vil ta med stjernene sine i sommerens OL.

- Serbia kommer til å stille med toppet lag til OL. Det tror jeg også Spania vil. De som er med der, er nok også med i play off. Det er nok bare Sverige som tar generasjonsskiftet i sommer, tror Pettersen.

Krysser fingrene
Forrige gang et useedet lag tok seg videre til et mesterskap, var da Polen slo Norge i EM-kvalifiseringen i 2001. Den gangen slo også Sveits ut Ungarn. Pettersen mener det er for vanskelig å komme seg med i det gode selskap.

- Det er så stor forskjell på å møte et lag som kommer fra et mesterskap enn et lag som har vært gjennom en kvalifisering. Hadde vi vært i EM, kunne vi for eksempel fått Romania i play off. Det blir som om Norge skal slå Brasil eller Tyskland for å komme til VM, sier han.

Nå krysser Pettersen fingrene for at Norge unngår de største kanonene, men innser at det kan bli alt fra toppene til mer overkommelig motstand som Sveits eller Portugal.

- Vi får ta det vi får, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere