Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pettersen kraftig forslått

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sigurd Pettersen ble sterkt forslått i brystet, men røntgenundersøkelsen avslørte ingen ribbensbrudd etter at han falt stygt i 1. omgang under skiflygingsrennet i Oberstdorf.

Pettersen landet på 192,5 meter under dårlige forhold. Like etter landingen skled den venstre skien under den høyre, og han gikk på hodet i bakken med en fart av omkring 130 kilometer i timen.

Han ble liggende en stund på sletta, men kom seg omsider opp og kunne gå ut av bakken for egen hjelp. Han vinket til publikum og fikk applaus.

Men det var tydelig at han var skikkelig omtåket, og da han passerte pressefolkene på vei til heisen, beklaget han at han ikke orket å snakke fordi han hadde vondt for å puste.

Etter en kort undersøkelse hos den finske troppens lege, ble Sigurd Pettersen kjørt til sykehus for å bli røntgenundersøkt.

Heldigvis viste det seg at frykten for ribbensbrudd var grunnløs. Han var bare sterkt forslått i brystet etter sammenstøtet med den steinharde bakken.

Optimistisk Aalbu
Sportssjef Jan-Erik Aalbu var ikke fornøyd med prepareringen av unnarennet. Det var ikke flere hoppere som falt, men flere hadde problemer etter landingen, sa han.

Men for øvrig var Aalbu veldig fornøyd med at en av hans stjernehoppere ikke brakk noe. Riktignok er det høyst tvilsomt om Sigurd Pettersen vil stille opp i søndagens renn, men med litt hvile er det mulig at han starter i Willingen.

– Men det er i Planica vi trenger ham mest, sa Aalbu.

– Der trenger vi ham både individuelt og i lagkonkurransen i skiflygings-VM. Det er to uker dit, og Sigurd vil forhåpentlig være restituert innen den tid.

– Vi får få ham med i gjengen igjen og stelle pent med ham, så kan dette gå bra, sa Aalbu, som en stund så for seg et langt skadeavbrekk for hoppukevinneren.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!