Gå til sidens hovedinnhold

Pettersen våknet av vindkastene

- Jeg våknet da kulingen slo imot meg på toppen, sa Sigurd Pettersen og gliste bredt etter seieren i Kuusamo.

Nordmannen slo til med 131 meter i den ene omgangen som lot seg gjennomføre i den høyst variable vinden i Kuusamo på morgenkvisten søndag. Ingen tuktet Pettersen, som slo igjennom nettopp i Kuusamo sist sesong, da han tok en 4. og 6. plass.

Tidlig oppe
Allerede klokka halv sju var Pettersen på beina søndag morgen.

- Jeg tenkte: Hva i granskauen er det jeg holder på med? Jeg drakk til og med en halv kopp kaffe for å få opp øya, selv om han der ikke liker det, sa Pettersen og nikket i retning av legen Lars Kolsrud.

Pettersens seier i Kuusamo var hans tredje i verdenscupkarrieren. Han vant i Trondheim og Sapporo sist sesong. Årets sesong startet med en 31. plass fredag. Da kom han ikke engang til finalen.

- Jeg ble for nervøs, for ivrig.

- Men dere husker hva jeg sa? Jeg sa at Pettersen kunne vinne allerede lørdag igjen. Nå ble det søndag, men likevel, sa sportssjef Jan-Erik Aalbu til NTB.

Operert i skulderen
Pettersen ble operert i skulderen etter forrige sesong, og han har brukt tid på å komme tilbake i godt fysisk slag. Kanskje er han ikke helt i toppslag nå heller.

- Jeg fikk til et godt hopp, og var kanskje litt heldig med forholdene, men uansett er det moro å vinne. Seieren er spesiell fordi det er min første i et ordentlig vindrenn, sa Pettersen.

Enkelte mente at også søndagens renn burde ha vært stoppet.

- Men det ble gjennomført og sånn er det. En seier er en seier, mente Pettersen.

- Og det kommer flere, fastslo sportssjef Aalbu skråsikkert.

Det neste verdenscuprennet går i Trondheim kommende helg.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer