Gå til sidens hovedinnhold

Pettersen vant hoppuka

Sigurd Pettersen vant hoppuka i overlegen stil etter fire fantastiske konkurranser. Han beholdt roen og hoppet 133,5 meter i finaleomgangen i Bischoshofen. Det var nok til seier også i dag.

Pettersen dro til med 133,5 meter i det siste hoppet. Thomas Morgenstern, som ledet etter første omgang, klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Det betyr at Sigurd Pettersen har vunnet tre av fire renn i årets hoppuka.

Første på ti år

Sigurd Pettersen ble dermed den første nordmann til å gå til topps i hoppuken sammenlagt siden Espen Bredesen i 1994.

- Da Espen vant var jeg bare 14 år. Det er stort å bli nevnt i samme setning som en OL-mester, sa en stolt Sigurd Pettersen til østerrikske ORF etter rennet.

Voldsomt press

- Puh! Nå har jeg vært under press lenge. Jeg har klart det, holdt ut. Jeg har sikkert vært på dass 1000 ganger det siste døgnet. Jeg vet a'søren hva jeg skal si, stønnet en utmattet og overlykkelig Sigurd Pettersen like etter at triumfen var et faktum.

- Sigurd har en perfekt kropp for skihopping. Han er en flyver, med meget god teknikk. Han er en løper Norge har ventet på i mange år. Endelig har alle bitene falt på plass. Vi kommer til å høre mye til Sigurd i årene som kommer, sier en minst like glad Jan Erik Aalbu til TV 2.

Ljøkelsøy på tiende

Nordmannen var på fjerdeplass i etter første omgang, men smelte til med et kjempehopp i finalen.

Pettersen fikk poengsummen 265,8 poeng og var 2,4 poeng foran sloveneren Peter Zonta, som vant rennet i Innsbruck søndag.

Finnen Janne Ahonen tok 3. plassen tirsdag. Han var 4,5 poeng bak Sigurd Pettersen. Seieren i hoppuken var også Mika Kojonkoskis første virkelige triumf som norsk hopptrener.

Morten Solem og Tommy Ingebrigtsen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen i avslutningsrennet, men de andre nordmennene var med. Roar Ljøkelsøy avsluttet med 10. plass, Lars Bystøl ble nummer 13, Bjørn Einar Romøren ble nummer 15, Anders Bardal tok 26. plassen, mens Henning Stensrud ble nummer 27.

Topper verdenscupen

Sigurd Pettersen endte på 1066,6 poeng sammenlagt, 35,1 poeng foran Martin Höllwarth 35,1 poeng. Peter Zonta endte på tredje med 1023,6 poeng.

Etter seieren i avslutningsrennet , leder Pettersen også verdenscupen sammenlagt, foran Janne Ahonen og Roak Ljøkelsøy. Sigurds første seier i verdenscupen kom så seint som i fjorårets renn i Sapporo. Dagens seier var den sjette i karrieren.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus