*Nettavisen* Sport.

PGA klar for Henrik

Foto: (foto: scanpix)

Så er det offisielt. Denne uken skriver Henrik Bjørnstad norsk idrettshistorie når han som første nordmann deltar på golfens PGA-tour.

10.01.06 11:11

Det er ikke lenger å ta feil av. På PGA - den profesjonelle golforganisasjonens hjemmesider - står «Henrik Bjornstad» som deltager i Sony Open på Hawaii. Turneringen starter torsdag og går til søndag.

På samme listen står kjente navn som Vijay Singh og alle de andre stjernene. Det vil si ikke alle. De to største blir hjemme og melder seg på først når touren i neste uke kommer til fastlandet. Både Tiger Woods og Phil Mickelson står over.

Færre å slå
Det er gode nyheter for Henrik Bjørnstad, ettersom det er to mindre en må slå for å komme i pengene. For de nykvalifiserte spillerne betyr det at det blir lettere å komme med i turneringen. Det er ikke nok å være kvalifisert. Et sinnrikt rangeringssystem gjør at svenske Mathias Grønberg, som kvalifiserte seg samtidig med Henrik Bjørnstad, ikke er med foreløpig . Han var for langt nede på resultatlisten under kvalifiseringen, og står på venteliste. Henriks gode spill i kvalifiseringen får han igjen for nå.

Se de kvalifiserte her

Oppover
For å være sikret deltagelse i de mest attraktive turingene må Henrik Bjørnstad gjøre det bra fra første stund. Det vil bringe han oppover på rankingen.

Men på torsdag er det klart for norsk debut og da kan han måtte spille sammen med noen av sine størte idoler, eller han kan komme til å måtte spille mot Michelle Wie, den hjemmekjente superjenten som har fått spesiell invitasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.