Summen er den høyeste touren har vartet opp med noen gang.

PGA-ledelsen sukrer blant annet premiepengene solid i åtte utvalgte invitasjonsturneringer. Players Championship vil eksempelvis ha 240 millioner i potten.

Fire turneringer vil få sine premiepenger økt fra 117 til 192 millioner kroner.

Pengegrepet kommer som følge av at den nystartede og saudifinansierte LIV-touren opererer med de høyeste premiesummene i internasjonal golf gjennom tidene.

En rekke store profiler har meldt overgang til den nye touren, blant dem svenske Henrik Stenson. Søndag gjorde han sin debut med turneringsseier. Det innbrakte mer enn 40 millioner kroner.

LIV-touren består av åtte turneringer i 2022. Neste år skal antallet økes til 14. Ved siden av høye premieutbetalinger har også de aktuelle spillerne fått store summer bare for å delta.

Dustin Johnson, Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Paul Casey og Patrick Reed er andre spillere som har takket ja til den nye og kontroversielle turneringsserien.

Neste års sesong på PGA-touren inneholder 47 turneringer, inkludert tre sluttspillturneringer i august. Etter sesongslutt må spillere utenfor topp 70 spille for å bli værende på touren. De best rangerte får sjansen i en rekke internasjonale konkurranser.

(©NTB)