*Nettavisen* Sport.

Phelps alene på toppen

Foto: DAVID GRAY (Reuters)

Michael Phelps tok to gull onsdag morgen, og er nå ubestridt mestvinnende gullvinner i OL.

13.08.08 11:10

Første svømte han inn til gull på 200 meter butterfly. 23-åringen fra Baltimore satte som vanlig verdensrekord da han slo inn først i OL-bassenget. Det har han gjort ved samtlige gull.

Brilletrøbbel
Men denne gangen satt gullet litt lenger inne. Ikke tidsmessig, for han vant med 67 hundredeler. Men han fikk trøbbel med svømmebrillene, som lekket inn vann. Men seieren var udiskutabel.

En liten time senere svømte han første etappe på USAs overlegne gullag på 4 x 200 meter stafett. Selv vant han første etappen med 2,64 sekunder. Resten ble bare en parademarsj for laget. Selvsagt ble det verdensrekord også på stafetten. For første gang ble det svømt under 7 minutter - 6.58,56.

Alene på toppen
Det er i alle fall ingen diskusjoner om at Michael Phelps har elleve OL-gull totalt. Så mange gull er det ingen som har tatt alene i OL-historien.

Noen røster hevder at Ray Ewery står med ti OL-gull. Han vant flesteparten av disse under «Ekstralekene» i Aten i 1906. Men IOC godkjenner ikke disse lekene av en eller annen grunn. Der er det Paavo Nurmi, Larisa Latynina, Mark Spitz og Carl Lewiz med ni gull hver, som tidligere har vært mestvinnende.

Men nå er i alle fall den diskusjonen avsluttet for godt.

PS. Bjørn Dæhlie er fortsatt mestvinnende i vinter-OL med åtte gullmedaljer.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag