RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JASON LEE (REUTERS)

Phelps beklager etter dopskandale

Sist oppdatert:
OL-kongen Michael Phelps (23) beklaget etter bildene av svømmeren med ansiktet i marihuana-pipa.

Beklagelsen kom etter at den engelske tabloiden News of the World offentliggjorde et svært oppsiktsvekkende bilde av det amerikanske svømmeesset.

Bildet viser Phelps med en glasspipe, som blant annet kan brukes til å røyke narkotikastoffet cannabis. Bildet skal ha blitt tatt på en fest ved universitetet i South Carolina i staten Columbia 6. november 2008, bare uker etter at han kom hjem fra Beijing.

- For dette beklager jeg
- Jeg viste en oppførsel som er beklagelig, og som viser dårlig dømmekraft (...) Jeg er 23 år gammel, og til tross for suksessen jeg har hatt i svømmebassenget, så oppførte jeg meg på en barnslig og upassende måte. Ikke på en måte som folk forventer av meg, sier Phelps i en pressemelding søndag. I meldingen står det videre.

- For dette beklager jeg. Jeg lover mine fans, og offentligheten: Det vil ikke skje igjen.

I pressemeldingen står det ingenting om hva Phelps faktisk gjorde da bildet ble tatt, men han gjør altså ingenting for å avvise at bildet av ham er ekte. Han kommenterer heller ikke anonyme kilder som var på den festen der bildet ble tatt, og som sa at svømmekongen fra OL i Kina røyket det narkotiske stoffet marihuana etter å ha helt innpå store mengder alkohol.

Kan ødelegge karrieren
- Han kjente ikke så mange der, så en skulle tro at han ville vært litt beskjeden. Men i stedet var han høylytt, spydig, og slukte nedpå øl. Han elsket oppmerksomheten, sier en av festdeltakerne.

Skulle det vise seg at 23-åringen faktisk brukte det ulovlige stoffet, kan karrieren som toppidrettsutøver stå i fare for å være ødelagt.

Det har nemlig blitt bestemt at bruk av cannabis kan føre til en utestengelse fra idretten i fire år. Blir Phelps funnet skyldig, vil han gå glipp av London-OL i 2012.

Svømmeren Michael Phelps ble kongen av Beijing-OL. Amerikaneren sikret seg utrolige åtte gull under lekene i Kina, og ble dermed den mestvinnende olympier gjennom tidene, med totalt 14 gullmedaljer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere