RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Phelps kvesser klørne mot OL

HAR FREMGANG: Michael Phelps har dokumentert form i bassenget i de siste dagene.
HAR FREMGANG: Michael Phelps har dokumentert form i bassenget i de siste dagene. Foto: Robert Stanton (Reuters)
- Dette hjelper helt klart på selvtilliten.

Michael Phelps svømte sin beste 200 meter butterfly etter comebacket for to år siden i et stevne i Santa Clara i California lørdag.

Phelps markerte seg i kampen mot å kvalifisere seg til det amerikanske laget til OL i Rio i 2016. Phelps imponerte i Pro Swim-stevnet, selv om tiden seieren og tiden 1.57,62 var tre sekunder svakere enn årsbeste i verden på distansen, satt av japaneren Daiya Seto (1.54,56).

- Jeg hadde håpet å avslutte raskere, men i det siste har vi trent på ting som det er lenge siden jeg har prøvd på i butterfly, sa Phelps i seiersintervjuet.

- Men dette hjelper helt klart på selvtilliten, mente mannen med ikke mindre enn 18 OL-gull på merittlisten.

29-åringen kom rett til konkurransen fra trening i høyden, og sa at han ikke er sikker på om han vil prøve å kvalifisere seg for distansen i OL. Der er det først og fremst 100 meter butterfly han satser imot.

- Vi hadde håpet på en tid rundt 1.57, og det klarte vi. Dette kommer til å hjelpe meg i jobben mot 100-meteren, sa Michael Phelps.

Phelps la opp etter OL i London i 2012, men gjorde comeback året etter. Han deltar ikke i VM i Russland i august, grunnet en dom for promillekjøring sist år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere