*Nettavisen* Sport.

Phelps slått i comebacket

NUMMER TO: Ryan Lochte (til venstre) vant, mens Michael Phelps ble nummer to på herrenes 100 meter butterfly under første dag av Arena Grand Prix i Mesa, Arizona. Foto: Christian Petersen (Afp / NTB scanpix)

Svømmestjernen Michael Phelps (28) måtte se seg slått da han var tilbake i bassenget.

25.04.14 07:38

Amerikaneren stilte i sin første konkurranse på 20 måneder. Selv om han ble slått av landsmannen Ryan Lochte i finalen på 100 meter butterfly, viste Phelps at han mener alvor med comebackplanene ved å svømme inn til andreplass.

Han kom i mål på 52,13, som er den femte beste tiden i verden i år, mens Lochte vant på 51,93. Det er den nest raskeste tiden i 2014. Årsbeste har japanske Takuro Fuji med 51,84.

– Jeg gjorde det jeg ville gjøre. Løpet var morsomt. Takene mine var mer avslappet i morges, men jeg svømte en finale igjen, sa Phelps, som hadde målsetting om en tid rundt 52 sekunder.

Glade for comeback

Ryan Lochte gledet seg over at rivalen var tilbake i bassenget torsdag.

– Jeg ville nok ikke ha fått den tiden hvis ikke Phelps var med. Hjertet mitt ble litt knust da han ga seg. Det er så morsomt å konkurrere mot ham, sa Lochte.

I kvalifiseringen hadde Phelps beste tid. Trener Bob Bowman var fornøyd etter comebacket.

– Det er en virkelig god tid å starte med, sa Bowman.

– Det er morsomt å ha ham her. Det er gøy å se hva han bidratt med for sporten, og det er det han ønsker å gjøre. Så lenger han liker trives som han gjør, er det bra for alle, mente treneren.

Rio i 2016?

Phelps er tidenes mestvinnende OL-utøver med 22 medaljer, hvorav 18 er gull. Han la opp etter sommerlekene i London i 2012.

Om han skal satse mot OL i Rio de Janeiro i 2016, har han ikke bestemt seg for.

– Dette er ett stevne, én konkurranse. Det er en lang vei før jeg bestemmer meg for om jeg vil fortsette eller ikke. Jeg gjør dette fordi jeg har det gøy. Jeg trives på denne veien, denne prosessen, denne reisen, sa Phelps.

Han er også påmeldt til fredagens 50 meter fri. Ifølge treneren vil Phelps svømme butterfly under øvelsen for å terpe på teknikken.

Interessen rundt comebacket har vært stor. Billettene til stevnet i Mesa i delstaten Arizona ble utsolgt allerede dagen etter at Phelps fortalte han ville stille. Over 100 journalister var akkreditert, og det er fem ganger så mange som i fjor. (©NTB)

Her er Rosenborgs tre krav- Brann-spiller utsatt for rasisme- Vi har en eksklusiv kontrakt med Cecilia som fortsatt gjelderDette sier Jürgen Klopp om Manchester United

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag