*Nettavisen* Sport.

Phelps støtter Dale Oen

Foto: EPA/Scanpix

Tidenes beste svømmer er like oppgitt som Alexander Dale Oen.

29.07.09 20:19

Tirsdag kveld ble Michael Phelps beseiret i en VM- eller OL-finale for første gang siden 2005. Tyske Paul Biedermann henviste Phelps til sølvplass på 200 meter fri, og han gjorde det på overlegent vis.

Biedermann slo Phelps med 1,22 sekunder og knuste verdensrekorden med 96 hundredeler da han svømte i mål på tiden 1.42,00.

- Svømmeren, ikke drakten
«Problemet» til Biedermann er at han bruker den nye superdrakten, som Alexander Dale Oen protesterte mot under VM i Roma ved å nekte å bruke den. Phelps bruker sponsorens Speedos drakt, som defintivt ikke har de samme egenskapene som Biedermanns superdrakt.

Derfor måtte Biedermann nærmest forsvare seg på pressetreffet etter seieren. Phels var imidlertid ydmyk i nederlagets stund, da han ble spurt om det var Biedermann eller Biedermanns drakt som vant.

- Det var svømmeren, sa Phelps.

Men han la også til:

- Etter hvert løp handler det om hvem som bar hvilken drakt. Det er ikke lenger sport, sa Phelps, før treneren Bob Bowman la til at han vil vurdere å få Phelps til å boikotte alle internasjonale stevner fram til forbudet innføres i 2010. Det er i så fall helt greit for den amerikanske superstjernen.

- Bob velger hvor jeg svømmer og hva som er bra for meg, sa Phelps ifølge Aftonbladet.

Nye verdensrekorder
Phelps satte ny verdensrekord da han onsdag kveld vant VM-finalen på 200 meter butterfly med tiden 1.51,51. Han knuste sølvvinner Pawel Korzeniowski med hele 1,72 sekunder og tok dermed en kraftig revansj for tapet for Biedermann.

Alexander Dale Oens sørafrikanske kamerat Cameron van der Burgh forbedret sin egen verdensrekord, satt i semifinalen, da han vant finalen på 50 meter bryst på tiden 26,67.

Federica Pellegrini knuste sin egen verdensrekord da hun vant 200 meter fristil på tiden 1.52,98, noe som var en forbedring på hele 69 hundredeler i forhold til hennes forrige rekord.

Også russiske Anastasia Zueva satte verdensrekord onsdag kveld, da hun vant den ene av kvinnenes semifinaler på 50 meter bryst i VM-bassenget i Roma på tiden 27,38. Zueva satte verdensrekord på 100 meter rygg tidligere denne uka.

På herrenes 800-meter satte kinesiske Zhang Lin verdensrekord med 7.32,12, noe som var en kraftig forbedring av Grant Hacketts gamle rekord på 7.38,65.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag