Gå til sidens hovedinnhold

Phelps takker Springsteen

Rekordsvømmeren er målløs over all støtten han har fått under årets OL i Beijing.

Svømmeren Michael Phelps har utvilsomt fortjent tittelen OL-konge under lekene i Beijing. Amerikaneren har vunnet hele åtte gullmedaljer i Kina og dermed overtatt tronen som tidenes mestvinnende olympier, med totalt 14 triumfer.

I tillegg har 23-åringen også overtatt Mike Spitz’ rekord for antall gull i et og samme mesterskap. Spitz hadde syv, mens Phelps nå har åtte gullmedaljer.

Suksessen har blitt viet mye oppmerksomhet i hjemlandet og svømmeren har blitt hedret både på rockekonserter og baseballkamper.

- Når en rockestjerne som Bruce Springsteen annonserer at jeg har vunnet mitt syvende gull under en konsert blir jeg beæret. Når han attpåtil synger «Born in the USA» etterpå, så blir jeg helt målløs, sier Phelps ifølge BBC.

- Jeg snakket også med presidenten og han fortalte meg at hele USA står bak meg. Han ba meg om å gi moren min en klem og fortelle henne at presidenten sa jeg skulle gjøre det, sier svømmeren.

Phelps innrømmer at det er spesielt en amerikansk idrettsutøver som har inspirert ham fra barndommen av.

- Det Michael Jordan presterte på basketballbanen er noe jeg prøver å få til i svømmesporten. Han forandret basketballen totalt. Han er en av dem jeg virkelig kunne tenkt meg å møte, sier 23-åringen.

- Jeg husker godt «I want to be like Mike»-reklame fra da jeg vokste opp, sier han.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).