Gå til sidens hovedinnhold

Philippe Coutinho får kritikk for denne gesten

Endelig satt den for brasilianeren, men det er ikke målet som er i fokus dagen etter seieren mot Manchester United.

Philippe Coutinhos fikk endelig sin overgang til Barcelona fra Liverpool før fjorårets sesong ble sparket i gang.

Coutinho ble hentet for en svimlende sum, og supporterne forventet kanskje at den brasilianske teknikeren ville fylle skoene til Neymar umiddelbart.

Det har ikke skjedd - og det har vært rapportert at Barcelona er villige til å kvitte seg med midtbanespilleren allerede til sommeren.

Rivaldo reagerer

På tirsdag viste Coutinho hva han er god for, med sitt utsøkte mål mot Manchester United - et mål som langt på vei beseglet Uniteds skjebne i turneringen.

Det var dog ikke målet, men heller feiringen som var i fokus etterpå.

Coutinho tittet opp mot Barcelona-supporterne og puttet fingrene i ørene sine, for å signalisere at kritikken mot han var uberettiget. Det falt ikke i smak hos de tilreisende, og heller ikke hos Barcelona-legenden Rivaldo.

- Det var ikke en fin gest. Coutinhos mål var nydelig, men det er aldri bra å gjøre slikt mot egne supportere, sier Rivaldo til Marca.

Og legger til:

- Supporterne kritiserer Coutinho fordi de vet han kan utrette mer på banen. Jeg vet ikke hva som skjedde med han i løpet av uka, hva han leste i nyhetene og så på TV, men det handler om å være fokusert på jobben din. Hvis målene kommer nå, så vil alt forandre seg for Coutinho.

Råder Coutinho til å bli værende

Rivaldo herjet for den katalanske klubben i fem sesonger, og noterte seg for akseptable 130 nettkjenninger over 235 kamper. Brasilianeren vet altså alt om hva som kreves for å lykkes i en av verdens største klubber, og råder sin landsmann til å være tålmodig.

- Coutinho er en spiller jeg liker svært godt, jeg har fulgt han siden han var i Liverpool. Man trenger personligheten til å utgjøre en forskjell når spillere som Lionel Messi og Luis Suarez ikke leverer, det er da Coutinho må være der.

- Han er en spiller som kan levere 25 mål over en sesong, og score i viktige kamper. Hvis jeg var han, så ville jeg blitt værende i Barcelona - det er imponerende bare å spille for den klubben, og du finner ikke en lignende klubb i verden, slår Rivaldo fast.

Kommentarer til denne saken