Gå til sidens hovedinnhold

Philippe Coutinho klar for Liverpool

Klubben bekrefter at brassen har skrevet under.

På sine hjemmesider bekrefter Liverpool at Philippe Coutinho er klar for klubben.

Brassen har lenge blitt koblet med Liverpool, og overgangssummen skal ligge på rundt 8,5 millioner pund. Det skal ha vært tøffe forhandlinger om prisen.

- Kjenner historien
Nå er det altså klart at unggutten forlater Inter og tar fatt på et nytt og spennende kapittel i sin fotballkarriere.

- Jeg er veldig glad. Det er et viktig steg i karrieren min, og jeg forventer å komme hit og spille god fotball og bidra på banen, sier Coutinho til Liverpool hjemmeside.

Han legger til at han slett ikke er ukjent med sin nye klubbs historie.

- Liverpool er en stor klubb. Vi har alltid hørt om Liverpools historie i Brasil. Det er de som har vist interesse for meg, så jeg vet at de tror på meg og min fotball, sier han.

Southampton og manager Mauricio Pochettino skal også ha vært på banen for å sikre seg 20-åringen, men Coutinho ville helst flytte til Liverpool.

I Inter skulle man gjerne ha beholdt Coutinho, men klubbpresident Massimo Moratti mener likevel at overgangen kan være et bra trekk for unggutten.

- Noen muligheter er verdt å ta. Noen ganger kan spillere få mer spilletid ved et klubbytte, og jeg tror dette er en bra mulighet for Coutinho, og en avtale som ser bra ut for oss, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Kjøpt som 16-åring
Coutinho startet karrieren på ungdomslaget til den brasilianske klubben Vasco da Gama, men ble i 2008 plukket opp av italienske Inter.

Storklubben betalte fire millioner pund for den offensive spilleren, og lånte ham ut igjen til Vasco da Gama fra til 2010, da spilleren var 18 år.

Til tross for sin unge alder fikk Coutinho brukbart med spille tid i den brasilianske klubben. Det ble totalt 43 a-lagskamper og fem scoringer på unggutten før han flyttet.

Hos italienerne har det ikke blitt all verdens spilletid de to siste sesongene. I Inter står 20-åringen bokført med 37 kamper og fem scoringer på tre og en halv sesong.

Deler av sesongen 2011/12 var han imidlertid leid ut til spanske Espanyol, der han skal ha imponert. I den spanske klubben ble det 16 opptredener og fem scoringer.

Coutinho var og en sentral figur på Brasils U17-landslag som ble mestere i Sør Amerika i 2009. Han har også fått sin landslagsdebut på a-landslaget til Brasil.

20-åringen blir med dette den femte brassen i Liverpool gjennom tidene. De fire andre er Lucas Leiva, Diego Cavalieri, Alexander Doni og Fabio Aurelio.

Kommentarer til denne saken