Gå til sidens hovedinnhold

Philippe Coutinho var en hårsbredd unna å bli Tottenham-spiller - men så tok Pochettino et valg

Den engelske storavisen Daily Mirror kommer med oppsiktsvekkende detaljer i overgangssagaen rundt Coutinho i fjor sommer.

Den brasilianske landslagsspilleren, som fortsatt er Barcelonas eiendom, valgte å dra til Bayern München i august i fjor på en låneavtale. Den tidligere Liverpool-spilleren var ønsket av flere europeiske storklubber før tyskerne fikk hans signatur, og nå hevder den engelske avisen Daily Mirror at Coutinho var meget en nær en overgang til Tottenham.

Ønsket seg en Tottenham-overgang

Like før overgangen til Bayern München hevdet spanske medier at Coutinho var misfornøyd med Tottenhams styreformann Daniel Levy, fordi Levy maktet ikke å forsegle avtalen.

Nyhetsstudio: Slik påvirkes idretten av koronaviruset

- Philippe Coutinho har ingenting personlig imot Daniel Levy, og alle påstander om det motsatte er falske. Avtalen kollapset ikke på grunn av økonomiske grunner, sier Coutinhos agent, Kia Joorabchianb, til Daily Mirror.

- Ville ikke ha en superstjerne

Levy sto altså klar med sjekkheftet og brasilianeren ønsket seg en retur til England, men så var det daværende Tottenham-manager Mauricio Pochettino som fikk det siste ordet.

Les også: Ti Premier League-overgangssummer som i dag virker vanvittige (+)

Ifølge den engelske avisen ønsket ikke Pochettino en superstjerne som kunne forstyrre «harmonien» i garderoben, og argentinerens filosofi var også å utvikle unge spillere til å ta det neste steget. Dermed ble det ingen Premier League-retur for Coutinho som ble lånt ut til den tyske storklubben istedenfor.

Kommentarer til denne saken