RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Phinney vil kopiere Sagan

Foto: Daniel Munoz (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Alex Dowsett ser frem til å lære av Kurt-Asle.

Taylor Phinney og Alex Dowsett er to av mange lovende U23-ryttere som tar steget opp i det aller ypperste selskapet foran 2011-sesongen.

De to talentene har i år kjørt sammen i Trek-Livestrong-laget, og ser begge frem til Pro-Tour-tilværelsen.

- Det er flott å bli kjent med rytterne og ledelsen i BMC. Jeg gleder meg til å gi jernet med dem, sier Phinney til velonews.

Phinney (20) og Dowsett (22) skal kjøre for henholdsvis BMC og Sky neste år. Begge vil altså få norske lagkamerater. Alex Kristoff skal ta i mot Phinney i BMC, mens Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Kurt-Asle Arvesen skal kjøre med Alex Dowsett.

Klar for hjelperytterrolle
- I den første delen av sesongen vil jeg primært jobbe som hjelperytter. Gjøre jobben tidlig i løpene, som å kontrollere brudd og den type oppgaver, sier Dowsett til Skys hjemmesider.

Den unge briten kan også bli en viktig mann for Edvald Boasson Hagen. I Trek-Livestrong har Dowsett vært en viktig brikke i opptrekket til netopp Taylor Phinney, at han blir en av de som setter opp Edvald før spurten er ikke usannsynlig.

- Jeg ser frem til å være «lead-out» for sprinterne, dette er noe jeg har gjort en god del for Taylor denne sesongen og det er en bit av sykling jeg virkelig liker, sier briten.

Phinney setter lista litt høyere foran sin debutsesong. Amerikaneren er nasjonal tempomester av året, det vil han gjerne vise frem i Paris-Nice.

- Det har tidligere vært en prolog og en tempoetappe der, om det er det nå også vil det være en fin mulighet til å vise frem mine «stars and stripes» og forsøke å gå etter seieren i prologen, sier Phinney.

Peter Sagan har gjennomført en fantastisk debutsesong i Liquigas hvor han blant annet vant to etapper i Paris-Nice, kan Phinney klare det samme?

Hans første løp for BMC blir Tour of Qatar og Tour of Oman.

Vunnet Paris-Roubaix to ganger
Phinney har to seire i U23-utgaven av Paris-Roubaix, 2009 og 2010, bak seg og kan bli en del av det meget sterke brosteinslaget til BMC, Thor Hushovd vant U23-utgaven av rittet i 1998.

Ballan, Burghardt, Hincapie, Kroon, Quinziato og Van Avermaet er skremmende gode navn, men det er fortsatt plass til både Phinney og Kristoff.

- Vi får se om jeg klarer å komme på laget i de løpene, sier Phinney, tydelig klar over alle de gode klassiker-navnene i BMC-stallen.

I Team Sky er Alex Dowsett opptatt av å lære, han tror en nordmann kan bli spesielt viktig.

- Neste år vil bli en massiv læringsprosess og å ha folk som Bradley Wiggins, Juan Antonio Flecha og Kurt-Asle Arvesen til å veilede meg kommer til å bli enormt viktig og jeg ser virkelig frem til det, forteller han.

Ikke alene
Dowsett og Phinney er som sagt ikke de eneste talentene man skal se opp for 2011.

Colombianeren Carlos Alberto Betancourt Gomez skal til italienske Acqua & Sapone foran neste sesong. Han har sølv fra U23-VM og seier i Baby-Giroen som sine største meritter.

U23-verdensmester og Ringerike Grand Prix-etappevinner Michael Matthews skal til Rabobank.

John Degenkolb, sølv i U23-VM og to etappeseire i Tour de l'Avenir, blir lagkamerat med Mark Cavendish.

Andrew Talansky blir lagkamerat med Gabriel Rasch og Thor Hushovd i Garmin-Cervélo.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere